Жертви фальсифікату: В Україні від сурогатного алкоголю вже померло 40 осіб

Правоохоронці намагаються встановити місця продажу фальсифікованої продукції, яку встигли розповсюдити по Україні.

Ілюстрація:24tv.ua

Усього в Україні вже зареєстрували 81 випадок отруєння фальсифікованим алкоголем. Про це йдеться в повідомленні Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів, передають Патріоти України з посиланням на Тиждень.ua.

Тільки в Харківській області за період з 1 по 2 жовтня кількість постраждалих від отруєння фальсифікованим небезпечним алкоголем склала 62 особи, з них 27 осіб загинули.

Крім цього, у Житомирській області (м. Бердичів) отруїлися три людини, померла одна. У донецькому Лимані дев’ятеро людей отруїлися, з них п’ятеро загинули. У Миколаєві отруїлися і померли п’ятеро осіб. У Луганській області (м. Рубіжне) отруїлися з летальним результатом двоє людей.

Як повідомлялося раніше, на Донеччині суд заарештував двох підозрюваних у причетності до отруєння людей сурогатним алкоголем. На Миколаївщині податкова міліція затримала реалізатора фальсифікованого алкоголю, який призвів до смерті п’яти людей.

Крім того, у Харківській області правоохоронці затримали трьох власників магазинів у трьох районах області, де продавався неякісний алкоголь. Прокуратура Харківщини встановила особу виробника сурогатного алкоголю та затримала його.

У нього вилучили понад чотири тонни технічного спирту і обладнання для виготовлення сурогату. Зараз правоохоронці намагаються встановити місця продажу фальсифікованої продукції, яку встигли розповсюдити по Україні.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...