Від "старшого" брата: Силовики розповіли, звідки прибув смертоносний фальсифікат, що вбив 63 українців

Більше 5 тис літрів неочищеного метилового спирту організатор схеми завіз з Росії через Сєвєродонецьк.

Ілюстрація:vikka.ua

Спирт, на основі якого були виготовлені отруйні алкогольні напої, які вбили десятки людей в Україні, був завезений з Росії. Про це заявив перший заступник глави Національної поліції Вадим Троян, передають Патріоти України з посиланням на Українську правду.

"Затримано 5 основних фігурантів. Схема проста: чоловік завіз через Сєвєродонецьк 5100 літрів російського неочищеного метилового спирту. Потім з нього зробили горілку і коньяк, які продавали в кількох районах, отруїлося кілька сотень людей, кілька весіль стали трагедіями. Страшна історія" - сказав він.

За словами Трояна, злочинець і всі, хто брав участь в схемі, знали, що завозять.

"Просто думав, що, якщо нормально розвести і через марлю прогнати, обійдеться. Дурний чоловік убив сотню людей. Каже, "багато хто так робив, а чого я не можу?" Він ще й "Новою поштою" відправляв свій сурогат по Україні, ми і в Житомирській області весілля врятували - 100 літрів купили на весілля!" - сказав він.

Троян висловив надію, що зараз весь спирт уже вилучено. "І профілактично спрацювали - попереджали, показували, як виглядає пляшка. Слідство триває", - сказав він.

Як стало відомо, протягом останньої доби від отруєння сурогатом померли ще п'ятеро людей. В цілому кількість померлих вже досягла 63 осіб.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...