Жодного дня без брехні: Росія поширює нацистську пропаганду проти діда-українця канадського міністра

Після призначення Христі Фріланд главою МЗС Канади статті про історію її сім'ї почали активно поширювалися пропутінськими сайтами.

Христя Фріланд. Фото: novynarnia.com.

Міністр закордонних справ Канади, українка за походженням Христя Фріланд відреагувала на поширювану російськими пропагандистськими ЗМІ інформацію про те, що її дід, який народився в Україні, нібито був нацистським колабораціоністом. Про історію непростих відносин головного дипломата Канади з Росією пише в своїй статті на сторінках The Washington Post Алан Фріман, передають Патріоти України.

Зокрема, він зазначає, що 49-річна Фріланд вільно володіє російською мовою і колись очолювала Московське бюро видання Financial Times. "Вона вже давно в напружених стосунках з російським урядом через її активну підтримку України та її книги, що викривають вплив російських олігархів", – зазначає автор.

Після призначення Фріланд главою МЗС Канади статті про історію її сім'ї почали активно поширювалися пропутінськими сайтами. Він наводить для прикладу статтю під заголовком "Нацистський скелет у сімейній шафі", в якій йшлося, що «дід Фріланд по материнській лінії Михайло Хом'як очолював українську газету, що розповсюджувала нацистську пропаганду в окупованому німцями Кракові в 1940-х роках".

Хом'як емігрував до Канади після закінчення війни і став провідним членом чисельної української громади в провінції Альберта, де пізніше народилася сама Фріланд. "Американські офіційні особи публічно заявили, і навіть Ангела Меркель публічно говорила, що були спроби з боку Росії дестабілізувати західні демократії, і я думаю, що слід не дивуватися, якщо ці зусилля були використані й проти Канади", – відповіла Фріланд.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...