Жодного дня без брехні: ЗМІ опублікували топ-5 божевільних фейків російської пропаганди про Україну

Всі вигадки РФ настільки абсурдні, що нерідко перетворюються в приводи для гучних обговорень, а часом і не менш гучний сміх.

Ілюстрація:INTV.ua

Росія веде проти України не тільки агресивну війну на Донбасі, а й інформаційну. Про це пише Обозреватель, передають Патріоти України.

Пропонуємо топ-5 найяскравіших фейків російської пропаганди про Україну в 2017 році.

1. Браві Зорян і Шкіряк замовили Гіві.

На російському телеканалі "Россия 24" заявили, що вбивство командира бойовиків Гіві замовили двоє політиків Зорян і Шкіряк. Коментуючи фейкову новину, російський журналіст розповів, що радник глави МВС України Зорян Шкіряк - це дві різні особистості.

Українці моментально відповіли крутими фотожабами:

2. "На Україні" голодні люди відбирають хліб у голубів.

Голодомор Україні приписали пропагандисти телеканалу "Зірка" через відео в Facebook про те, як в Одесі малозабезпечена жінка їла кинутий голубам хліб. Саме подача новини кремлівськими пропагандистами викликала бурю насмішок серед користувачів соцмереж.

3. Україна відзначатиме свято Парубія - День карателя.

Ще одна брехня, яка вразила українців своєю дурістю. Російські пропагандисти так страшно обізвали "День українського добровольця". Парламент нашої країни прийняв рішення відзначати його 14 березня.

4. Українських "бойовиків" підкосила чума.

Першим цей фейк озвучив представник бойовиків самопроголошеної "ДНР" Едуард Басурін. Також було сказано, що спалах епідемії стався через те, що військовослужбовці харчувалися "підножним кормом". Однак прес-офіцер сектору "Маріуполь" Сергій Жмурко спростував цю інформацію.

5. Більша частина українських громадян не хочуть безвізового режиму з Євросоюзом

Ця "новина" навряд чи когось здивувала, адже підписання безвізового режиму з Україною та ЄС стало болючою темою для російських ЗМІ. Вони також повідомляли про те, що безвіз спровокує наплив біженців і навіть збільшить рівень сексуального рабства.

Тільки ось останні дані опитування Фонду "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва свідчать про інше: "зовсім неважливим" безвізовий режим вважають 33,7% українців.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...