"Жорстоко побили, вилучили техніку та оштрафували": Стала відома доля останньої жертви ФСБ у Криму

Ігоря Мовенка змушували за допомогою тортур зізнатися в екстремізмі.

Ігор Мовенко. Фото: Громадське радіо.

Федеральна служба безпеки Росії в окупованому Криму відпустила увечері 16 грудня затриманого зранку того ж дня українського активіста Ігоря Мовенка. Про це 17 грудня повідомила Кримська правозахисна група у Facebook, передають Патріоти України.

«Вилучену під час затримання техніку і мобільний телефон Ігорю не повернули. Чи буде порушена кримінальна справа за повідомлення в соцмережах, на цей момент невідомо», – інформують правозахисники.

16 грудня в Кримській правозахисній групі заявили, що співробітники російської ФСБ затримали кримського активіста Ігоря Мовенка. «Ігор встиг під час обшуку повідомити дружині Валентині, що силовики побили його після затримання. Після обшуку Ігоря відвезли до севастопольського ФСБ. За його словами, співробітники ФСБ погрожували помістити його в СІЗО, якщо він не зізнається в екстремістських публікаціях в соцмережах», – повідомили правозахисники про деталі затримання.

У мережі YouTube 8 вересня з’явилося відео, зняте на місці події дружиною Ігоря Мовенка. За її словами, Ігоря Мовенка побив чоловік через символікк українського батальйону «Азов», наклеєною на велосипед кримчанина. Лікарі діагностували у Ігоря Мовенка відкриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку, перелом основи черепа, перелом щелепи, закритий перелом кісток носа та інші травми. У підконтрольному Кремлю Гагарінському районному суді Севастополя відбулося засідання, на якому Ігоря Мовенка оштрафували на дві тисячі рублів.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...