Журналістам показали новітній український БМПТ "Азовець" (фото)

З 7 грудня "Азовець" стає засекреченим проектом і до закінчення всіх робіт публіка його більше не побачить.

БМПТ "Азовець". Фото:http://news.liga.net/

У Києві на тренувальній базі полку "Азов" журналістам продемонстрували інноваційну бойову машину підтримки танків (БМПТ) "Азовець", розроблену українськими конструкторами. Про це пише видання Ліга.Новости, повідомляють Патріоти України.

БМПТ відрізняється від аналогів надвисоким рівнем активного захисту, який збереже життя екіпажу при попаданні з ПТРК. Як база обраний танк Т-64, його маса становить 40 тонн. Бойова машина має дві вежі, на озброєнні стоять гармати ГШ-23 і великокаліберні кулемети.

За словами керівника інженерної групи Миколи Степанова, з 7 грудня "Азовець" стає засекреченим проектом і до закінчення всіх робіт публіка його більше не побачить.

"Україна має унікальну можливість привести свої збройні сили у відповідність з реаліями сьогоднішніх бойових дій. Ми спробували в цій машині впровадити останні досягнення української оборонки для максимального захисту людей", - говорить він.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...