Журналісти викрили фотофейк з фашистським Львовом

Російська пропаганда використала фото, яке було зроблене на зйомках фільму ще у 2011 році.

Кадр з російського фільму "Матч". Фото: kinopoisk.ru.

У соціальних мережах останнім часом активно поширюється фотографія, зроблена нібито під час святкування дня міста Львова, на якій присутня нацистська свастика. Видання StopFake пояснило походження цієї фотографії, передають Патріоти України.

Так, на передньому плані показана дівчинка, над якою розміщено банер з написом "Es lebe Deutsche armee! Слава вільній Україні" ("Хай живе німецька армія! Хай живе вільна Україна", - ред.). Крім іншого, на банері розміщений портрет Адольфа Гітлера з гербами Третього рейху. На задньому плані біля прапора України прикріплений прапор нацистської Німеччини.

У лютому в антиукраїнських групах в соцмережах Вконтакте, Twitter з'явився ряд постів, практично з ідентичним текстом.

Це фото в своєму Twitter опублікував німецький депутат фракції "Лівих" Дітер Дем, проте пізніше видалив пост. Кілька разів фотографія з'являлася в соцмережах приблизно півтора роки тому.

Журналісти відзначають, що насправді фотографія не має відношення до Львову. Фото було зроблено на зйомках фільму "Матч" російського кінорежисера Андрія Малюкова. Картина знімалася ще в 2011 році в Харкові і під Києвом. У фільмі йдеться про історію футбольного матчу між радянськими і німецькими футболістами в 1942 році в Києві.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...