Життя - дорожче: Терористи на Донбасі масово залишають лави збройних формувань

Найманці все частіше скаржаться на незадовільні соціально-побутові умови, погане речове та продовольче забезпечення, нестабільні виплати обіцяних грошових винагород за їхні злочини.

Російські бойовики. Фото: odnako.su.

Бойовики самовільно залишають лави проросійських незаконних збройних формувань. Про це повідомляється на сторінці прес-центру АТО у Facebook, передають Патріоти України.

У бандформуваннях російсько-терористичних військ стрімко зростає невдоволення умовами проходження "служби". За даними розвідки, останнім часом найманці все частіше скаржаться на незадовільні соціально-побутові умови, погане речове та продовольче забезпечення, нестабільні виплати обіцяних грошових винагород за злочини проти України, а також відверто байдуже ставлення до них ватажків НЗФ, які призначаються та куруються спецслужбами РФ.

У штабі АТО наголосили, що деякі "командири" банформувань є кадровими військовослужбовцями регулярної російської армії. "Так, лише з початку 2016 року в одній з озброєних банд неіснуючих республік, яка голосно називається "11-й окремий мотострілецький полк" так званої армії "ДНР" та дислокується на території зруйнованого Донецького аеропорту, вже обліковано близько 15 випадків дезертирства", - йдеться у повідомленні.

У прес-центрі АТО зазначили, що з кожним днем ця цифра стрімко зростає, а подібні випадки є системними й трапляються практично у всіх "підрозділах" терористів. "Лави загарбників полишають не лише одурені російською пропагандою громадяни України, які взяли в руки зброю в ім’я абсурдних ідей "русского мира", але й росіяни, що чинять злочини на українській землі на замовлення та за гроші влади Російської Федерації", - підкреслюється в повідомленні.

У штабі АТО додали, що такий стан справ у ворожому стані, у поєднанні з фактами тотальних чисток серед його ватажків, все більше спростовує заяви одного з очільників терористичного руху на Донбасі Олександра Захарченка про непереможність та професійність "армії ДНР". "Окрім того, це беззаперечно нівелює поширені російськими пропагандистами чутки про блискавичне економічне та соціальне зростання рівня життя на тимчасово окупованих територіях українського Донбасу", - підсумували в прес-центрі.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...