Життя в окупації: Патріоти на Донбасі чекають повернення України

За три роки бойових дій в окупованих містах практично не залишилося жителів з нейтральною позицією.

Ілюстрація:Еспресо.TV

Останнім часом на окупованих територіях Донбасу зростає невдоволення, викликане зупинкою "націоналізованих" підприємств, падінням рівня життя і відсутністю якихось перспектив. Люди готові навіть вийти на мітинг - але бояться. Величезна кількість озброєних бойовиків змушує їх стримати запал, передають Патріоти України з посиланням на Сегодня.

При цьому значна частина населення вже побувала в мирних містах на підконтрольній території і на власні очі переконалася, що страшні історії про Україну, які щедро складають "республіканські" мас-медіа, далекі від реальності.

"Це теж викликає невдоволення, що там живуть краще, ніж тут. Якщо ще в тому році нас лякали, що в Україні непомірні платежі за комунальні послуги, то в цьому вже мовчать - людям нічим заплатити за навіть якісь мінімальні послуги. Непомірні ціни на все. Збройні "царі" в дорогих машинах з кортежами. Повальна цензура і особа "ватажка" Захарченка в кожній газеті на першій сторінці. Все це страшно дратує людей і багато хто вже самі поглядають у бік України", - каже житель Горлівки Андрій.

Експерти пояснюють, що за три роки бойових дій в окупованих містах практично не залишилося жителів з нейтральною позицією.

"Те, що відбувається на Донбасі безсумнівно підштовхнуло проукраїнські настрої серед простих людей, - пояснив ситуацію соціолог Єгор Ігнатьєв. - Окупація частини територій, погіршення рівня життя, бойові дії - це ті стресові фактори, які змусили багатьох донеччан переглянути свої погляди.

Також можна відзначити, що багато хто з тих, хто в 2014 році беззавітно вірив в ідею "русского мира", за три роки охолов до цієї ідеї і зараз дивиться в бік України. Одне можна сказати впевнено: зараз на окупованій і на прилеглих до зони конфлікту територіях практично не залишилося аполітичних людей з нейтральною позицією.

Те, що відбувається навколо підштовхнуло людей і змусило приєднатися до того чи іншого табору. Тож не дивно, що серед них зустрічаються і такі активісти, які наважуються на різні акції. Причому подібні люди є по обидва боки барикад і у кожного з них своя правда, яка була скоригована і нав'язана політиками. А по факту, ситуація, що склалася - економічна і транспортна блокада, порушення прав і свобод громадян, невпевненість в завтрашньому дні і безперспективність розвитку - негативно позначається на простих людях, а отже згубна для регіону, адже без людського ресурсу це буде просто клаптик землі".

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...