"Живий щит": Боєць батальйону "Айдар" розповів, як терористи використовують мирних жителів

У Новомихайлівці Мар'їнського району бойовики виводять мирних жителів перед своїми позиціями до початку обстрілів українських військових.

Боєць АТО. Фото: скріншот з відео.

Терористи використовують мирних жителів як щит, прикриваючи ними свої позиції під час обстрілів. У Новомихайлівці Мар'їнського району бойовики виводять мирних жителів перед своїми позиціями до початку обстрілів українських військових. Тоді сили АТО не можуть відкрити вогонь у відповідь. Про це розповів Військовому телебаченню боєць батальйону "Айдар", повідомляють Патріоти України з посиланням на "Громадське радіо".

"З того моменту, як ми тільки сюди заїхали, нам сказали, що тут постійно працює одна бабця, яка постійно виходить з козами. Під час того, як вона виходить, вони постійно роблять обстріли. Обстріли намагаються робити з самого Ясного, з-за елеватора.

Коли вони нас обстрілюють, ми не можемо дати відповідь через те, що там завжди якась бабулька. Вона постійно з тими козами. Буває таке, що виходить дід і починає полоти грядки. Але, саме головне, що він поле грядки прямо перед окопом. Так само виводять людей, які починають ловити рибу. Коли це робиться, нас одразу накривають чимось меншим", — говорить боєць.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...