Зловісний серпень: Україна і Росія на волосинці від війни, - The Washington Post

На тлі підйому насильства на Донбасі, українські чиновники припускають, що Росія може скористатися майбутніми військовими навчаннями під назвою Кавказ 2016 як прикриттям для військових дій проти України.

Путіну ще мало крові українців. Ілюстрація: expres.ua.

Конфлікт між Росією і Україною в серпні має найбільш загрозливі перспективи. Про це пише журналіст The Washington Post Ендрю Рот у своїй статті, передають Патріоти України.

- Це почалося, коли російський президент Володимир Путін звинуватив Київ у зверненні до "тактики терору", після того як Росія заявила про взяття в полон українських диверсантів у Криму. Український президент Петро Порошенко привів війська в бойову готовність і попередив про те, що країна, можливо, буде змушена ввести воєнний стан і провести мобілізацію, якщо конфлікт на сході країни або в Криму посилиться, – нагадав автор.

За словами експертів, напруженість досягла найвищої точки з моменту підписання так званих мінських угод у лютому 2015 року. У статті йдеться, що на тлі підйому насильства на Донбасі, українські чиновники припускають, що Росія може скористатися майбутніми військовими навчаннями під назвою Кавказ 2016 як прикриттям для військових дій проти України.

- Аналітики українського уряду згадують, що навчання послужили відправним пунктом для військового вторгнення в 2014 році, як і російські навчання, які проводилися перед війною з Грузією в 2008 році, – пише The Washington Post.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...