ЗМІ викрили, як у відомстві Шойгу перекрутили інтерв'ю полоненого на Донбасі Агеєва

Полонений російський контрактник заявив в інтерв'ю "1 + 1", що уклав контракт на службу в Збройних силах Росії терміном на рік в березні 2017 року. Потім, за словами Агєєва, його відразу відправили до Луганська.​

Полонений на Луганщині російський контрактник Віктор Агеєв. Фото:Bigmir.net

Російські ЗМІ виявили невідповідності між заявою Міноборони РФ щодо росіянина Віктора Агєєва і його інтерв'ю, яке вийшло в ефір українського телеканалу "1 + 1". Про це пише Медуза, передають Патріоти України.

"В опубликованных по недосмотру СБУ видеокадрах Агеев сам заявил, что и так называемый «контракт» и свое «воинское звание» «ефрейтор» он подписывал и получал, находясь в Луганске, где действующих российских военнослужащих не было и нет", - йдеться в прес -релізі Південного військового округу РФ.

При цьому у викладених в інтернет фрагментах інтерв'ю таких слів Агєєва немає. Але в повній розшифровці на сайті телеканалу Агєєв каже: в своїй російській військовій частині йому обіцяли, що контракт "можна підписати вже тут в ЛНР". Після цього він неодноразово наголошує, що контракт підписував в Росії, а в ЛНР отримував тільки повідомлення про присвоєння звання єфрейтора.

У Міноборони зазначили, що контракт Агєєва не могли оформити за чотири дні, як про це сказав росіянин, тому що підготовка документів займає місяць.

Такого Агєєв також не говорив. Він сказав, що провів у військовій частині в Новочеркаську чотири дні до відправки в Луганськ. Скільки часу займало оформлення контракту, в інтерв'ю не сказано.

Як наголошується в прес-релізі ПВО, командування названої Агєєвим військової частини 65246 знаходиться не в Новочеркаську, "відповідно, ніхто з командування цієї частини ніколи не зустрічався і не міг там з Агеєвим підписувати контракт".

При цьому в порядку прийому на військову службу нічого не сказано про те, що командир частини повинен особисто укладати контракт з кандидатом. Командир частини приймає рішення про укладення контракту, а потім про це військовослужбовцям оголошують в наказі.

Агєєв заявив в інтерв'ю "1 + 1", що уклав контракт на службу в Збройних силах Росії терміном на рік в березні 2017 року. Потім, за словами Агєєва, його відразу відправили до Луганська.

Як повідомлялося раніше, росіянина Агєєва взяли в полон 24 червня. Російське Міноборони у відповідь на це заявило, що Агєєв закінчив строкову службу в 2016 році і контракт не підписував. Запевнення української сторони там назвали вигадкою.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...