"Знищили броньовану машину ворога": Українські бійці розповіли, як відсвяткували День Збройних сил (відео)

Військові сьогодні не святкують у звичному нам розумінні. Адже, на війні немає ні свят, ні вихідних.

Бійці розповіли, як пройшов день. Фото: скріншот з відео.

На війні особливого свята немає, і цей день не виключення. Особливо в Мар'янці. Тут, як кажуть бійці, тільки цієї доби було тихо. До цього кожного дня терористи обстрілювали село з різних видів озброєння. Про це у прямому ефірі повідомив кореспондент 24 Каналу, передають Патріоти України.

Бійці зазначають, що тихо сьогодні лише тому, що наші військові дали гідну відповідь на обстріли. "Бойовики обстрілювали наші позиції з крупнокаліберних кулеметів і автоматичного гранатомета. Наші хлопці відповіли адекватно, вони знищили броньовану машину", – розповів військовий ЗСУ Іван Бурдюк.

Російська сторона вже звинуватила 30 бригаду, яка боронить Мар'янку, в тому, що вони обстріляли не бойовиків, а потрапили в цивільну вантажівку. Проте, за радіоперехопленнями бойовиків відомо, що у терористів є і вбиті, і поранені. Наразі точна кількість не відома.

Військові сьогодні не святкують у звичному нам розумінні. Адже, на війні немає ні свят, ні вихідних. У бійців кожен день робота – війна. Деякі військові сьогодні отримали грамоти, деякі – нові звання, хтось отримав нагороди. Захисники влаштували собі маленьке святкування, на якому отримали свої нагороди. Потім вони пішли знову на бойові пости. Проте, військові кажуть, що нагороди для них не головне.

"В 2014 році, коли ми повернулись з-під Горлівки, нам видали грамоти. Але їх можна тільки рідним показати, щоб вони і ти сам не забули, що служив", – зауважив військовослужбовець. Бійці наголосили на тому, що лише, коли вони звільнять Україну тоді і почнуть пити та гуляти.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...