"Зоряні війни" на планеті Земля: У США розробили лазерну гармату, яка оглушає, осліплює і обпікає

Наразі новітня зброя вимагає доопрацювання, але у процесі її розробки вже є значний прогрес.

В США просунулися вперед у розробці лазерної зброї. Фото: скріншот з відео.

Департамент оборони США у співпраці з кількома університетами і приватними компаніями розробляє лазерну зброю, яка може пересилати голосові команди або спалювати людську шкіру на великій відстані, щоб відбити наступ потенційного ворога. Про це пише Newsweek, додаючи, що зброя має нелетальний характер, передають Патріоти України.

Гармата має складну назву: «Масштабована компактна ультракоротка імпульсна лазерна система» (SCULPS). Її можна встановлювати на невеликих тактичних бронемашинах або інших платформах для контролю потоку натовпу. Про це виданню сказав головний вчений підрозділу Департаменту оборони США з питань нелетального озброєння Девід Ло.

Гармата складається з двох лазерних систем. Одна з них стріляє надзвичайно короткими імпульсами сконцентрованого інфрачервоного випромінювання. Кожен постріл триває одну квадральйонну частину секунди і розбиває електрони в повітрі, створюючи невидиму інертну сферу плазми поруч або на цілі. А потім інший лазер робить вистрілює дещо довші імпульси інфрачервоного світла по плазмовій сфері, створюючи серію спалахи з трьома різними ефектами. За найслабшої інтенсивності детонація створить звук голосової команди застереження на кшталт: «Стоп! Ні кроку далі!».

На вищому рівні інтенсивності зброя зможе створити візуальне і звукове попередження, яке може тимчасово осліпити і оглушити цілі. На додачу лазер може створити локалізовані теплові удари по шкірі, завдаючи болю жертвам. Наразі новітня зброя вимагає доопрацювання, але у процесі її розробки вже є значний прогрес.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...