Зроблено в Україні: Транспортник, створений на ДП "Антонов", встановив черговий світовий авіаційний рекорд (відео)

Головна відмінність біплану Ан-2-100 від його попередника в силовій установці з маршовим турбогвинтовим двигуном МС-14 розробки і виробництва ПАТ "Мотор-Січ" (Запоріжжя).

Український біплан Ан-2-100. Фото:http://www.avianews.com.ua/

Створений українським розробником авіатехніки ДП "Антонов" (Київ) транспортний літак встановив черговий світовий авіаційний рекорд. Про це повідомила прес-служба підприємства, зазначають Патріоти України.

Як стало відомо, у вівторок на льотно-випробувальній базі ДП "Антонов" у Гостомелі (Київська обл.) в присутності представника Міжнародної федерації авіаційного спорту (FAI) виконаний випробувальний політ легкого літака Ан-2-100, який є сучасною модифікацією відомого легкого біплана Ан-2.

"Літак підняв вантаж рекордного для свого класу ваги в 3202 кг на висоту 2700 м", - зазначає прес-служба, уточнюючи: максимальне комерційне навантаження Ан-2-100 становить 1500 кг.

Повідомлення про спробу встановлення рекорду буде передано в FAI для реєстрації світового рекорду.

Ан-2-100 призначений для пасажирських, вантажних і змішаних пасажирсько-вантажних перевезень на місцевих повітряних лініях. Літак здатний автономно експлуатуватися на невеликих аеродромах в широкому діапазоні висот аеродромів, в простих і складних кліматичних і метеорологічних умовах. Головна відмінність Ан-2-100 від його попередника в силовій установці з маршовим турбогвинтовим двигуном МС-14 розробки і виробництва ПАТ "Мотор-Січ" (Запоріжжя).

Розроблений в Києві Ан-2, який у 2017 році святкуватиме 70-річчя з дня першого польоту, досі є найбільшим в світі одномоторним біпланом.

ДП "Антонов" провідний український розробник і виробник авіатехніки, визнаний світовий лідер в ніші транспортних літаків самого широкого призначення. Підприємство співпрацює з 76 країнами світу. За рішенням уряду, з квітня 2015 року підприємство входить до складу держконцерну "Укроборонпром".

За даними розробника, з 1947 року літаками розробки ДП "Антонов" встановлено близько 500 різних світових авіаційних рекордів.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...