ЗСУ не відступатимуть зі Станиці Луганської - генерал

Лінія зіткнення не змінюється, де вона є – там вона залишається. Лише за кілометр від лінії зіткнення буде демілітаризована зона, де не буде військ, а будуть лише офіцери СЦКК, пояснив Борис Кременецький.

Ілюстрація:www.ukrinform.ua

Українські війська не збираються залишати Станицю Луганську після розведення сил з лінії зіткнення. Про це в ефірі Громадського сказав керівник української сторони Спільного центру контролю за припиненням вогню, генерал-майор Борис Кременецький, передають Патріоти України.

"Збройні сили України не залишають Станицю Луганську, це по-перше. По-друге, лінія зіткнення не змінюється, де вона є – там вона залишається. Лише за кілометр від лінії зіткнення буде демілітаризована зона, де не буде військ, а будуть лише офіцери СЦКК", — наголосив Кременецький.

За його словами, розведення військ відбувається з метою унеможливлення використання стрілецької зброї.

21 вересня в Мінську було підписано угоду, згідно з якою українські сили, а також бойовики відводять озброєння від лінії розмежування на трьох ділянках - у районах населених пунктів Станиця Луганська, Золоте і Петрівське.

1 жовтня на околиці н.п. Золоте було проведено відведення військ на зазначені представниками ОБСЄ конкретні рубежі.

Як повідомлялося раніше, очільники терористів "ДНР" і "ЛНР" заявили, що поки не планують відведення військ з Петровського і Станиці Луганської.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...