ЗСУ втратили майже усі радянські міномети, - Міноборони України

Зараз в Україні налагоджується виробництво вітчизняних зразків мінометів.

У Міноборони запевняють, що старої техніки вже немає. Фото: espreso.tv.

У Міністерстві оборони заявляють, що під час бойових дій в зоні проведення антитерористичної операції було втрачено майже весь арсенал мінометної зброї, яка дісталась Україні з часів СРСР. Про це на брифінгу в Києві повідомив начальник Озброєння Збройних сил України Микола Шевцов, передають Патріоти України.

За його словами, "гостро стоїть питання щодо забезпечення військ саме цим видом зброї, оскільки під час активних бойових дій ми втратили майже весь арсенал мінометів, який залишився з часів СРСР". Як зазначив представник МОУ, міномети були або пошкоджені, або відпрацювали свій ресурс, тому зараз в Україні налагоджується виробництво вітчизняних зразків мінометів.

Зокрема, Київський завод "Маяк" вже виробив і надав армії близько 200 українських мінометів "Молот"; водночас випробування продовжуються. Також Шевцов додав, що українська сторона намагалася відшукати шляхи для придбання мінометів за кордоном, але остаточного результату під час перемовин досягти не вдалося.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...