Звичайна самооборона: У РФ вивправдали жорстоке вбивство білої ведмедиці

Таку думку висловив російський зоозахисник.

Хіба це самооборона? Фото: troll-face.ru

Відео вбивства білої ведмедиці російськими полярниками шокувало Інтернет. Однак, на думку координатора проектів зі збереження біорізноманіття Арктики Всесвітнього фонду дикої природи (WWF) в Росії Михайла Стішова, це було вимушеним заходом, передають Патріоти України з посиланням на Lenta.ru.

«Що стосується безпосередньо цього випадку, це досить звичний спосіб самооборони. Людина вийшла, зіткнулася з ведмедем, значить, треба спробувати його відлякати. Для цього якраз рекомендуються всілякі засоби на кшталт "сигналів мисливця", що вибухають. Ну, тут ось так вийшло, що ведмідь хапанув», - сказав він.

За словами зоозахисника, у нього був подібний досвід, коли ведмедя довелося відлякувати сигнальною ракетою. Вона стала стрибати по землі, а хижак з цікавості накрив її лапою.

Першопричиною інциденту, як вважає Стішов, є недотримання людьми правил утримання території. Працівники полярних станцій або будівництв часто не знищують відходи, зберігаючи їх на відкритому повітрі. Сміття привертає ведмедів, які звикають регулярно отримувати їжу. До того ж, люди й самі підгодовують тварин, а якщо потім ведмедеві не вдається отримати частування, трапляється конфлікт, в результаті якого найчастіше гинуть представники фауни.

Випадок з вбивством (або пораненням, як стверджує чоловік, який кинув тварині піротехнічний пристрій) ведмедя викликало широкий суспільний резонанс. Голова Мінприроди Росії Сергій Донськой звернувся до Генпрокуратури з проханням провести розслідування інформації щодо загибелі тварини на острові Врангеля. У міністерстві розповіли, що ознайомилися з відео, на якому зафіксовано загибель тварини, занесеної до Червоної книги Росії, з використанням піротехнічного пристрою. Вбивство ведмедя «вчинено, за попередніми даними, одним з робітників за допомогою вибухового пакета», наголошувалося в прес-релізі Мінприроди.

Нагадаємо, вчора в мережі з'явилося шокуюче відео агонії білої ведмедиці. За твердженням свідків, кухар заради розваги підклав в їжу тварині вибуховий пакет.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...