15 екс-беркутівців, підозрюваних у розстрілі активістів Євромайдану, отримали громадянство РФ (документ)

Ще троє спецназівців отримали тимчасовий притулок.

"Беркут" під час Євромайдану. Фото: nahnews.org.До теперішнього моменту Росія надала громадянство 15 екс-беркутівців, обвинуваченим в розстрілах активістів Євромайдану 20 лютого 2014 року. Про це йдеться в документі, який опублікувало видання «Тиждень», передають Патріоти України.

Як наголошується в документі, що надійшов у відповідь на запит українських правоохоронців, російська Генпрокуратура повідомила, що з 2014-го року російське громадянство отримали 14 спецназівців, троє - тимчасовий притулок. Ще один колишній співробітник «Беркута», згідно з наданими Росією даними, є громадянином РФ з 1999 року.

Відзначимо, в Генпрокуратурі наполягають на тому, що обвинувачені, як і раніше, є українськими громадянами, і до них можна застосовувати процедуру заочного судочинства.

Пошкоджено десятки будинків: Росія завдала ракетного удару по Одесі, постраждала жінка

середа, 24 квітень 2024, 9:48

Російська армія вранці 24 квітня завдала ракетного удару по Одесі, постраждала 43-річна жінка, передають Патріоти України. Пряма мова: "О 7-ій ранку ворог завдав ракетного удару по Одесі. Наразі відомо про одну постраждалу 43-річну жінку. Вона у стані ...

Чиновники Путіна обурені "бездуховними" витівками України: БПЛА вночі атакували кілька регіонів РФ. На Смоленщині горять НПЗ (відео)

середа, 24 квітень 2024, 9:14

Російська влада звинуватила Україну в атаці, зазначивши, що комплекси ППО працювали по повітряних цілях. Очевидці стверджують, що під час атаки пролунали щонайменше 4-5 вибухів. . Він звинуватив Україну в атаці, зазначивши, що комплекси ППО військ РФ ...