81-річний патріарх української юриспруденції та дипломатії розповів, що переслідуватиме на посту аудитора НАБУ

7 червня Рада обрала аудитором НАБУ від украънського парламенту Володимира Василенка. Рішення підтримали "БПП", "Народний фронт", "Опозиційний блок", Радикальная партія Ляшка, "Батьківщина", групи "Відродження" і "Воля народу". Утрималася "Самопоміч".

Щороку НАБУ має перевіряти незалежна аудиторська комісія. Тож новопризначений аудитор НАБУ Володимир Василенко перевірятиме корупцію у самому бюро, зазначають Патріоти України.

Новопризначений аудитор Національного антикорупційного бюро від парламенту Володимир Василенко не знає особисто керівництва бюро, тому немає жодного упередженого ставлення до нього.

Про це він розповів в ефірі телеканалу "Прямий"

"Аудит - це зовнішній незалежний контроль. Треба дати об'єктивну оцінку роботі НАБУ. От і все", - сказав аудитор.

Коли президент призначить третього члена аудиторської комісії, вона приступить до роботи.

"Відповідно до закону має бути три члени комісії. Один призначений Кабінетом міністрів, це професор Буроменський, якого я добре знаю і позитивно оцінюю. Третього члена має визначити президент", - розповів Василенко.

"Я не знаю особисто ні главу НАБУ, ні його заступників. Можливо там є мої студенти, учні. Тому не маю упередженого ставлення до цієї інституції. Вважаю її корисною, вона одна з ключових ланок у боротьбі з корупцією, її треба всіляко підтримувати", - заявив аудитор.

Василенко сказав, що перевірятиме, "чи не було впливів" на бюро, "політична заангажованість" або корупція у самій установі.

"Я був неприємно вражений, коли почалися різні конфлікти між правоохоронними органами. Це ненормальне явище", - зізнався він.

У законі про НАБУ є прогалина, заявив Василенко. "Там говориться лише про трьох членів комісії незалежного контролю. І все. Крапка. Але обсяг роботи величезний. Потрібне кадрове, матеріально-технічне забезпечення. Я вже це питання порушив на антикорупційному комітеті. Сподіваюся, будуть внесені доповнення до закону", - сказав аудитор.

Patriot – це не "срібна куля" для України, потрібні інші системи - Ллойд Остін

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:29

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що робота над пошуком і поставкою в Україну систем Patriot триває. Про це він сказав на пресконференції за підсумками 21-го засідання контактної групи військової допомоги Україні у форматі "Рамштайн" 26 квітня, ...

У Пентагоні розповіли про далекобійну зброю, яка "не спрацювала" в Україні

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:03

Одне з видів далекобійного озброєння, яке США передали Україні в рамках військової допомоги, виявилося неефективним. Про це повідомив заступник міністра оборони США із закупівель та забезпечення Білл ЛаПланте, повідомляють Патріоти України з посиланням...