А Бацька проти: Китай та Білорусь засудили удари в Сирії

Білорусь закликає всі залучені сторони негайно припинити застосування військової сили проти інших держав і шукати шляхи врегулювання конфліктів мирним шляхом.
Хуа Чунінг. Фото: скріншот з відео.

Міністерства закордонних справ Китаю і Білорусі заявили, що засуджують атаку США, Франції та Великої Британії на хімічні об'єкти в Сирії. Про це повідомляють Патріоти України із посиланням на "Лігу".

Прес-секретар китайського міністерства Хуа Чунінг вважає політичне врегулювання єдиним способом вирішення сирійського питання і закликала до повного, справедливого та об'єктивного розслідування хімічних атак.

Дипломат сказала, що Китай послідовно виступає проти застосування сили в міжнародних відносинах і що будь-які військові дії, які обійшли Раду Безпеки ООН, порушують принципи та основні норми міжнародного права. Білорусь також рішуче засуджує удари, нанесені по території Сирії. Про це йдеться в заяві МВС Білорусі. "Тим самим ситуація в Сирії фактично перетворюється на міждержавний збройний конфлікт, який загрожує подальшою неконтрольованою ескалацією, що виходить за рамки регіону", - наголошується в заяві.

Білорусь закликає всі залучені сторони негайно припинити застосування військової сили проти інших держав і шукати шляхи врегулювання конфліктів мирним шляхом за столом перемовин. "Застосування заборонених видів зброї масового ураження не має залишатися без наслідків. Однак у відповідь кроки повинні базуватися на однозначних і перевірених фактах та вживатися в суворій відповідності з нормами міжнародного права. Жоден із цих критеріїв не було дотримано тими, хто сьогодні завдав удару по Сирії" , - заявили в МЗС РБ.

"Вважаємо, що всім членам Ради Безпеки ООН слід докласти максимальних зусиль для виконання покладеного на них міжнародним співтовариством завдання щодо відновлення і підтримання міжнародного миру і безпеки", - зазначили в білоруському зовнішньополітичному відомстві.

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...

Там якраз стояв потяг із пасажирами: Окупанти вдарили ракетою по залізничному вокзалу в Балаклії

четвер, 25 квітень 2024, 19:14

У четвер 25 квітня російські окупанти обстріляли місто Балаклія в Ізюмському районі. Вибухи почали лунати о 16:47. За інформацією начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, ворог поцілив по території біля залізничного во...