А фашисти чомусь у Хунті: Росія повертається до "традиційних цінностей" антисемітизму - суд розпустив єврейську громаду

​Череповецький міський суд (Вологодська область) виніс рішення про ліквідацію місцевої єврейської громади, яка була організована в 2005 році. Йдеться про перший факт подібного роду в історії сучасної Росії.

Мітинг російських націоналістів. Фото: ВКонтакте.

Міністерство юстиції звернулося до суду через порушення "Єврейської громадою міста Череповця" федерального законодавства, зокрема статті 44 закону "Про громадські організації". Йдеться про те, що «громада змінила місцезнаходження, не повідомивши про це в реєструючий орган, а також не надавала звітність про свою діяльність», повідомляють Патріоти України з посиланням на Интерфакс.

Євреїв найбільшого міста Вологодської області звинуватили також у неповазі до влади.

«Було винесено припис про усунення порушень закону, але виконано його так і не було», - пояснив співрозмовник агентства.

Суд задовольнив позовні вимоги міністерства, найближчим часом релігійна організація буде виключена з реєстру. Відповідач зможе оскаржити це рішення протягом 30 днів.

Прецедентне рішення про закриття єврейської громади було винесено 25 серпня. Саме в цей день головний рабин Росії і керівник Хабада РФ Берл Лазар стверджував, що все побачене рабинами Хабада - учасниками з'їзду 500 рабинів Європи в Москві і за її межами виглядало чудово і «було для них великим шоком».

Тим часом, один із сучасних лідерів «боротьби з єврейським засиллям» в Росії Роман Юшков бачить в череповецькому прецеденті «маленьку, але визначну подія», яка може стати першою ланкою в ланцюжку подальших рішень подібного роду.

«У Пермі, на вул. 25 Жовтня, 43, аж ніяк не законно діє синагога і школа Хабаду. Згідно з Правилами землекористування і забудови створення релігійних і освітніх об'єктів в цій частині міста не відноситься до дозволених видів використання території і можливе тільки за підсумками публічних слухань і додаткового рішення влади», - підкреслює Юшков.

"Пілот відчув себе безстрашним": Речник Повітряних сил ЗСУ прокоментував знищення Су-25 окупантів

неділя, 5 травень 2024, 15:20

Що більше в сил оборони України буде різних засобів протиповітряної оборони, то більших втрат зазнватиме авіація окупантів. Про це, коментуючи знищення після тривалої паузи російського літака Су-25, розповів 5 травня речник ПС ЗСУ Ілля Євлаш в ефірі те...

У Великдень окупанти вдарили по центральній частині Харкова

неділя, 5 травень 2024, 14:54

У неділю, 5 травня, армія РФ обстріляла Шевченківський район Харкова. Наразі відомо про щонайменше двох поранених. Про обстріл міста у своєму Telegram повідомив мер міста Ігор Терехов, передають Патріоти України. За його словами, армія РФ вдарила по жи...