А якби радянський міністр запропонував постачати гітлерівцям продукти харчування? - Мустафа Джемілєв

Народний депутат звернув увагу на абсурдність ситуації з поставками в окупований Крим води і електроенергії.

Мустафа Джемілєв. Фото: focus.ua.

Мустафа Джемілєв, народний депутат від "Блоку Петра Порошенка", дав коментар з приводу поставок ресурсів до Криму. Про це пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

- Продовжуємо постачати електроенергію до Криму. Я хочу сказати, що 85% електроенергії, яка споживається на Кримському півострові, поставляється з материкової частини України. Десь 80% води, яка споживається на Кримському півострові, теж поставляється з материкової частини України. Ми продовжуємо все справно туди постачати.

Мотивування таке, що там наші громадяни і ми не можемо залишити їх в тяжкому становищі. Зараз виникло питання, продовжувати або не продовжувати контракт на поставку електроенергії на наступний рік. Наш міністр енергетики Демчишин каже, що ми повинні адекватно ставитися до наших громадян, які там знаходяться. Ми не можемо залишати їх без електрики. І не можемо залишати їх без продуктів харчування.

Це приблизно, як у другій Світовій війні в Радянському союзі якийсь міністр приносить постанову, аби передавати гітлерівцям на окуповані території продукти харчування, електроенергію, тому що там залишилися наші громадяни. Ось і уявіть, що б було з цим міністром в той час. А у нас зараз така ситуація.

Я хочу звернути увагу на абсурдність, яка склалася зараз. Ми не бачимо шляхів військового звільнення Криму, оскільки це буде пов'язане зі страшним кровопролиттям, буде знищуватися корінний народ, який чинить активний опір окупації. Їх будуть знищувати, навіть якщо вони не будуть висловлювати якусь свою позицію.

Ми покладаємо надії на санкції, які накладаються на агресора. Ми на всіх форумах говоримо, що головним важелем повинні бути санкції. Ми дякуємо тим державам, які накладають санкції, в тому числі на окупований Крим. І в той же час самі активно поставляємо і продукти харчування, і воду, і електрику.

Наші західні партнери в подиві. Адже допомагають зазвичай тим, хто сам собі допомагає. І коли я кажу тим чи іншим керівникам країн про те, що їхні кораблі якось пройшли наші територіальні води і поставляють продукцію, порушуючи наш суверенітет, то вони нам вказують, що ми самі продаємо.

"Ще раз дивимося на цю карту": Скабеєва заявила, що Мінськ теж під прицілом ракет ATACMS

вівторок, 30 квітень 2024, 9:58

На тлі повідомлень про передачу ЗСУ американських далекобійних ракет ATACMS росіяни почали лякати білорусів, що під загрозою удару тепер не тільки регіони РФ та низка окупованих нею українських територій, а й навіть Мінськ. Таку версію почала розганяти...

"Картина зовсім інша": Українські аналітики звинувачують владу в нереалістичних новинах з поля бою, - СNN

вівторок, 30 квітень 2024, 9:50

Аналітики вважають, що повідомлення про окремі інциденти можуть маскувати загальну картину на фронті, передають Патріоти України. Як пише CNN, російські війська досягли успіхів щонайменше в трьох точках на східному напрямку українського фронту. Тактич...