​А потім звернути все на «хохлів»: Росіяни готують збройну провокацію проти спостерігачів ОБСЄ (відео)

Терористи планують використовувати міномети на під’їзді місії до окупованого українського села у «сірій зоні».

Бойовики готують масштабну провокацію проти спостерігачів ОБСЄ. Екіпаж спостерігачів поблизу Комінтернового терористи планують обстріляти з мінометів. Такі дані української розвідки повідомляють Патріоти України з посиланням на ТСН. Про небезпеку провокацій спостерігачів попереджає командир роти морської піхоти, пояснюючи що по екіпажу можуть відкрити вогонь задля вдалих кадрів російських ЗМІ.

"Можуть випустити ваші екіпажі в поле і відкрити по них вогонь, попередьте їх, щоб вони не потрапили в цю нехорошу історію. Тому що там вже журналістів нагнали з російських каналів, будуть знімати, як нібито збройні сили України обстрілюють представників місії", - пояснює військовий. Слід зауважити, що бойовики в Комінтернове пускають тільки спостерігачів зі свого боку, контролюючи кожний їхній крок. Територію, яку можна оглядати спостерігачам, їм вказують окупанти, в залежності від розташування прихованої техніки.

Минулого разу моніторинг дозволили вести тільки на центральній вулиці, оскільки техніка була схована на околицях. Командир піхотинців пояснив, що бойовики розташовують свої позиції у житлових будинках, а техніку ховають між домами, в огородах. Втім українські бійці називають окупацію Комінтернового марною та більше показовою справою. Бойовиків наразі рятує лише дотримання Україною домовленостей.

"Вони вийшли від своєї лінії оборони на 5 кілометрів, вони зараз із флангів відкриті абсолютно", - пояснив військовий із позивним "Монгол". Найгірше в ситуації, що склалася наразі - це жителі Комінтернового, оскільки люди перебувають у заручниках і сподіваються на допомогу міжнародних місій із евакуацією.

Масований удар 29 березня: У Повітряних силах розповіли, скільки дронів і ракет вдалося збити

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:57

Протиповітряна оборона в ніч на 29 березня знищила 84 повітряні цілі противника з 99, якими Росія атакувала Україну,, заявив командувач Повітряних сил Микола Олещук, передають Патріоти України. Пряма мова: "В ніч на 29 березня 2024 року противник зав...

Було кілька причин: Сирський пояснив відхід українських сил з Авдіївки

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:52

Для відходу українських сил із Авдіївки Донецької області було декілька причин. При цьому під час боїв за місто російські війська зазнали колосальних втрат, зокрема понад 47 тисяч військових. Про це розповів головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, пе...