Абромавічус прибув в Антикорупційне бюро для надання свідчень

​Міністр розраховує на "конструктивне спілкування" з представниками новоствореного відомства.

Айварас Абромавічус. Фото:forbes.uaМіністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавічус приїхав в Національне антикорупційне бюро для надання свідчень. Про це повідомляє Радіо Свобода, передають Патріоти України.

"Є свідчення, що деякі політики чинять тиск при призначенні на ключові позиції в державних компаніях, тому ми повинні конструктивно поспілкуватися з Антикорупційним бюро. Ми принесли все, що у нас є: скріншоти та інші речі.

У мене в телефоні є багато цікавої інформації, тому я ним дуже дорожу, я переживав за цілісність деяких даних, тому про всяк випадок відправив Сергієві Лещенку, якому довіряю, цей скріншот", - повідомив Абромавічус перед допитом.

Як відомо, 3 лютого Абромавічус заявив, що подає у відставку через блокування системних і важливих реформ і спроб встановити контроль за грошовими потоками на держпідприємствах. Він також звинуватив особисто нардепа Кононенка в блокуванні роботи міністерства. Депутат звинувачення заперечує.

Пізніше нардеп Сергій Лещенко заявив, що, зокрема, Кононенко лобіював призначення заступником міністра економіки виконавчого директора "Нафтогазу" Андрія Пасішника, а секретар РНБО Олександр Турчинов - екс-заступника генерального директора ДК "Укроборонпром" Сергія ПІНЬКАС.

Детективи Національного антикорупційного бюро почали перевірку фактів, озвучених Абромавічусом. На час розслідування Кононенко склав повноваження першого заступника глави фракції БПП і заявив, що готовий пройти перевірку на поліграфі.

8 лютого Лещенко опублікував листування Абромавічуса і Пасішника.

"Вік - це єдине, що нас об'єднує": Байден дотепно висміяв Трампа

неділя, 28 квітень 2024, 13:52

Президент США Джо Байден на вечері Асоціації кореспондентів Білого дому розкритикував колишнього президента Трампа, проти якого він збирається провести матч-реванш у день виборів цієї осені. Про це повідомляє The Hill, передають Патріоти України. "Вік ...

Щось готується? ПВК "Вагнер" скуповує в Узбекистані вантажні Іл-76 та переганяє до Африки

неділя, 28 квітень 2024, 12:28

Протягом останніх місяців ПВК "Вагнер" скуповує радянські важкі військово-транспортні літаки Іл-76, які десятки років перебували на зберіганні в Ташкенті, та переганяє їх до Центральноафриканської Республіки. Про це повідомляє Sota, передають Патріоти ...