Аби не "дратувати народ", депутати Держдуми засекретили дані про статки чиновників

Депутати Держдуми в третьому читанні проголосували за надання Федеральній службі охорони повноважень з охорони персональних даних осіб. Формулювання закону дозволяють засекретити інформацію про майно чиновників.

Російські депутати заборонили доступ до інформації про статки чиновників. Фото: ВКурсе.ua.

Депутати Держдуми РФ остаточно прийняли законопроект, запропонований Володимиром Путіним, що дозволяє приховати особисті дані та інформацію про майно високопоставлених чиновників, повідомляють Патріоти України з посиланням на "РБК".

Законопроект дозволяє засекретити інформацію про майно глав Слідчого комітету, керівників Верховного і Конституційного судів, а також патріарха Кирила. Тепер нагляд за персональними даними політиків буде здійснювати державна охорона.

Графу про членів сімей можна редагувати в тому числі і видаляти або додавати інформацію про родичів.

Експерти з Transparency International (TI) раніше висловили стурбованість, що це призведе до зникнення з усіх публічних реєстрів інформації про президента, прем'єр-міністра, генпрокурора, керівника слідчого комітету, спікерів обох палат парламенту та голів Верховного і Конституційного судів, а також відомостей про їх близьких, заявляв заступник голови TI Ілля Шуманов.

Нагадаємо, раніше одіозний глава російської ЛДПР Володимир Жириновський закликав відмовитися від обов'язкового для парламентаріїв декларування доходів і майна. "Ось ці всі декларації, навіщо ми це робимо? Народ дратуємо...", - сказав російський політик.

"Армія РФ веде застарілу війну": Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України

четвер, 28 березень 2024, 21:58

Російські війська використовують затримку допомоги для України для інтенсивніших атак. Втім, окупанти не мають ресурсу для здійснення великого прориву. Про це заявив генерал-лейтенант, колишній головнокомандувач збройних сил США в Європі Бен Годжес в е...

"Нех*й шастать": Турецькій авіакомпанії заборонили літати до однієї з країн Європи через зв’язки з Росією

четвер, 28 березень 2024, 21:17

Фінське агентство транспорту та комунікацій Traficom заборонило польоти турецької авіакомпанії Southwind Airlines до Фінляндії через зв'язки з Росією. Про це повідомляє Avianews, передають Патріоти України. "Наша загальна оцінка показує, що значна част...