"Achtung RuSSia!": Польське телебачення відверто образило Путіна (фотофакт)

Зображення президента Росії Володимира Путіна у вигляді черепа з отруйною речовиною для знищення в'язнів нацистських концтаборів і підпис «РоSSія» в стилістиці Третього рейху поставило під загрозу польсько-російські відносини.

Польське телебачення вирішило відверто показати своє відношення до РФ і Путіна. Фото: скріншот з відео.

Польський інформаційний телеканал TVP Info, власником якого є польська державна телекомпанія TVP, в ефірі однієї з програм в оформленні студії використовував символіку нацистської організації СС в назві Росії, повідомляють Патріоти України із посиланням на Radio Zet.

Зображення президента Росії Володимира Путіна у вигляді черепа з отруйною речовиною для знищення в'язнів нацистських концтаборів і підпис «РоSSія» в стилістиці Третього рейху по суті поставило під загрозу польсько-російські відносини.
Обговорення теми ескалації російсько-українського конфлікту в Керченській протоці проходило в програмі Міхала Рахонія «Minęła 20» в «TVP Info» д-ром Єжи Таргальским і Камілом Басаєм з Фонду «Безпечний кіберпростір». Таргальский говорив про те, що Росія намагається дестабілізувати ситуацію в Україні у зв'язку з майбутніми президентськими виборами. Політолог також заявив, що недавні події є небезпечними і з точки зору польського інтересу, оскільки «для Росії ми - один регіон, який потрібно освоїти».
Каміль Басай з Фонду захисту кіберпростору в зв'язку з цим нагадав про недавню помилкову тривогу, коли в розісланих чоловікам призовного віку SMS містилося розпорядження прибути на призовний пункт нібито в зв'язку з кризовою ситуацією в Україні. Басай сказав, що це було свого роду «тестуванням», ймовірно, пов'язаним з підвищеною активністю Росії в кіберпросторі.
В цей же час на задньому плані проектувалося зображення, в якому Російська Федерація порівнювалася з нацистською організацією СС. Йдеться про написи: «Achtung RuSSia! Achtung RuSSia». На зображенні обличчя президента Росії Володимира Путіна відображалося у вигляді черепа, що складається з банок з «циклоном B», отруйною речовиною, яку Третій рейх використовував для знищення в'язнів нацистських таборів смерті.
Експерт з дипломатичних протоколів і державних церемоній д-р Януш Сібора в зв'язку з цим вказав, що подібне порушення кордону неприпустиме. Він додав, що, якщо б така графіка з'явилася з главою польської держави, посланник Польщі негайно відреагував би на неї. «Нормальні дипломатичні відносини пов'язують нас з Росією. Це неприємно і непотрібно - це псує відносини, які все ще дуже холодні», - підкреслив він.
На думку доктора Сібори, має проявлятися повага до глави іноземної держави, як і до кожної людини. Ведення дипломатії неможливо без прояву поваги до людини і установи, яку вона представляє. Ви можете очікувати сильну реакцію російського посольства в Польщі», - попередив він.
Експерт далі підкреслив, що журналістське середовище повинне реагувати на ситуацію, коли така спірна графіка з'являється на громадському телебаченні. Політолог UKSW д-р Бартош Рідліньскі в зв'язку з цим вказав на очевидну спробу демонізувати ворога, привернути увагу громадськості до того, що режим Путіна є смертельною загрозою світу. Він додав, що використання символу SS в назві «Росія» дуже поширене в Україні, але навіть там воно не вийшло на телеекрани. За словами Рідліньского, не можна порівнювати нинішню політику Російської Федерації зі злочинами, вчиненими Третім рейхом.

«З часу війни в Грузії стало відомо, що Росія, не вагаючись, буде використовувати військове втручання для реалізації своїх інтересів. Однак об'єднання злочинної тоталітарної системи Німецького Третього Рейху, яка вбила мільйони людей в Європі і нинішньої авторитарної Росії, може бути контрефективним. По-перше, тому що навіть незацікавлений політик бачить фундаментальні відмінності між Гітлером і Путіним. По-друге, ми живемо в некоректній, хоча і існуючій, структурі міжнародної безпеки. ООН і ОБСЄ з усіма їх слабкостями змогли запобігти розвитку російсько-українського конфлікту. Жодна міжнародна організація не змогла запобігти війні нацистської Німеччини майже з усією Європою», - підкреслив Рідлінскі.

Буде чим відбивати атаки: Іспанія надасть Україні партію ракет для Patriot, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:42

Іспанія передасть Україні ракети для систем Patriot, попри тиск з боку НАТО і ЄС, які вимагають від європейських країн, що мають цю систему американського виробництва, передати їх Києву, передають Патріоти України. За словами урядових джерел, рішення п...

F-16 скоро будуть в небі України? США вже відправили Києву бомби для винищувачів, - експерт

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:28

У рамках нового пакету військової допомоги США в Україну вже прямують високоточні бомби для сучасних західних винищувачів F-16, заявив полковник запасу Збройних сил України, військовий експерт Петро Черник в ефірі телемарафону Єдиних новин, коментуючи ...