Африка для африканців: В ПАР знов апартеїд, тепер стосовно білої меншини

Як цікаво: а в Україні будуть повертати українцям землі, якими володіють орки? Українська земля має належати тільки українцям!

Апартеїд навпаки. Фото: rusrep.ruПарламент ПАР схвалив законопроект, що дозволяє уряду країни провести експропріацію землі у білих фермерів. Закон передбачає примусовий викуп земель у білих власників з передачею їх чорношкірому населенню, передають Патріоти України з посиланням на інформацію, що з'явилася на сайті Нескучные новости.

В даний час, через два десятиліття після падіння режиму апартеїду, чимала частина землі в ПАР як і раніше належить білим. Правляча партія Африканський національний конгрес (АНК) заявила, що з несправедливістю, яка встановилася в період режиму апартеїду, коли білій меншості належали майже всі землі, необхідно нарешті покінчити.

Відповідно до закону про землю 1913 року, у чорношкірого корінного населення залишалося тільки 13% земель. За 22 роки, що минули після падіння режиму апартеїду, у білого населення було експропрійовано 10% земель.

У партії вважають закон про експропріацію землі найважливішим рішенням з часів падіння апартеїду. Правляча партія сподівається, що прийняття закону допоможе прискорити проведення земельної реформи та забезпечить рівний доступ населення до земельних ресурсів.

Законопроект передбачає виплату компенсації за експропрійовані землі. Законопроект повинен підписати президент країни Джейкоб Зума. Імовірно, президент підпише документ через кілька тижнів або місяців. Проти законопроекту виступив опозиційний Демократичний альянс.

Зауважується, що прийняття закону не повинно спричинити за собою насильницьке відбирання земель у білих фермерів, що супроводжується часом кровопролитними сутичками, подібно до того, як це відбувалося в сусідньому Зімбабве. Джейкоб Зума заявив, що перерозподіл прав власності на землю має проходити в рамках закону.

Приборкання Шольця: США після надання Україні далекобійних ATACMS підштовхне Берлін до позитивного рішення щодо Taurus, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:22

США хочуть, щоб передача ATACMS Україні, спонукала Німеччину надати Києву Taurus. Про це повідомляє "Європейська правда". Зазначається, що про це заявив неназваний високопосадовець оборонного відомства США. Він також зазначив, що рішення про надання Ta...

Останнє попередження китайцям: Блінкен за підсумками зустрічі з Сі Цзіньпіном пригрозив КНР новими санкціями за допомогу РФ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:56

Ставки піднято дуже високо. Китаю потрібна фінансова та технологічна допомога Заходу для подолання кризи. Вашингтон ув'язкє це питання з приборканням російської агресії проти України. Головною метою візиту Блінкена було спроба попередити КНР не підтрим...