Аграмунт бреше: МЗС Іспанії спростувало заяви президента ПАРЄ

Президент ПАРЄ Педро Аграмунт офіційно навіть не повідомляв МЗС Іспанії про свою поїздку. В міністерстві про намір депутата їхати до Сирії дізналися лише через третіх осіб.

Педро Аграмунт. Фото:AzerNews

У Міністерстві закордонних справ Іспанії кажуть, що офіційно не погоджували поїздку Педро Аграмунта до Сирії. Про це повідомляє видання Cadenaser з посиланням на джерела в МЗС, передають Патріоти України.

Повідомляється, що версії Аграмунта та уряду щодо його візиту до Сирії істотно відрізняються. Повідомляється також, що у команді глави МЗС Альфонсо Дастіса йому радили не здійснювати візит до Сирії.

Варто зауважити, що до цього президент ПАРЄ неодноразово запевняв колег у тому, що його поїздка до Сирії була погоджена з іспанським урядом.

У вівторок під час слухань один з депутатів наголосив на цій розбіжності, через що Аграмунт був вимушений визнати, що узгодження з боку уряду не було, а він лише "проінформував" МЗС та почув від них рекомендацію не їхати через безпекові проблеми.

Водночас, за даними джерел видання, Аграмунт офіційно навіть не повідомляв про свою поїздку. В міністерстві, за даними цих джерел, про намір депутата їхати до Сирії дізналися лише через третіх осіб.

Нагадаємо, скандал розгорівся через несанкціонований візит глави ПАРЄ у складі російської делегації до Сирії наприкінці березня. Вчора Аграмунт оприлюднив перші офіційні пояснення щодо свого візиту до Сирії разом з депутатами російської Держдуми.

В Парламентській асамблеї Ради Європи вимагають відставки Педро Аграмунта з посади президента ПАРЄ.

Сам Педро Аграмунт не надав детальних пояснень, заявивши, що вже сказав достатньо, але заявив, що припускає зміну свого статусу в ПАРЄ.

"В п’ятницю я перейду до обговорення свого статусу", - заявив він.

Аграмунт окремо заявив, що просить вибачення за свої дії. Водночас він відмовився відповідати на конкретне запитання про те, чи є припустимим його подальше перебування на посаді президента ПАРЄ.

Перебіг політичного скандалу коментує заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко, яка зараз перебуває у сесійній залі ПАРЄ у складі української делегації:

Три "Урали" важкопоранених окупантів вивезли в бік Новоазовська: Спливли деталі "бавовни" в Маріуполі

вівторок, 23 квітень 2024, 10:59

Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що ввечері в понеділок, 22 квітня, у лівобережному районі міста Сили оборони завдали удару по великому розташуванню окупантів. Про це він розповів в етері "Еспресо", передають Патріоти Украї...

"Бамблять" своїх: Російська авіація скинула ракету X59 на Бєлгородську область

вівторок, 23 квітень 2024, 10:53

У Бєлгородській області Росії біля села Красне в полі виявили ракету X59, передають Патріоти України з посиланням на ASTRA. Деталі: За інформацією російських журналістів, ракета "нештатно" зійшла за 92 км від кордону з Україною. Її знайшли 19 квітня....