ПАРЄ пробиває дно: Президент Аграмунт прилетів до Сирії разом з делегацією російської Держдуми (відео)

На сайті ПАРЄ немає жодного слова про візит президента до Сирії. Може, це був приватний візит Аграмунта з його російськими друзями?

Педро Аграмунт очолив делегацію. Скріншот.

До Сирії прибула делегація депутатів ПАРЄ (з Чехії, Бельгії, Сербії та Італії) та Держдуми Росії на чолі з головою Парламентської асамблеї Ради Європи Педро Аграмунтом. Про це повідомляє російський пропагандистський Первый канал, передають Патріоти України.

Стверджується, що саме депутати Держдуми організували цей візит, незважаючи на те, що Росія позбавлена в ПАРЄ права голосу й не бере участі в сесіях Європарламенту.

В Україні повідомлення про візит президента ПАРЄ Педро Аграмунта до Сирії разом з делегацією російської Держдуми спричинило хвилю обурення.

Так, постійний представник України в РЄ Дмитро Кулеба написав на своїй сторінці у Facebook, що такими діями ПАРЄ знищує свій авторитет.

Перший заступник спікера Верховної Ради Ірина Геращенко на своїй сторінці у Facebook наголосила, що на сайті ПАРЄ немає жодного слова про візит президента Аграмонта в Сирію.

"Вважаю, що сьогодні ж українська делегація має направити листа до ПАРЄ з вимогою дати роз'яснення про статус цього візиту, тим більше, що російські депутати не є членами ПАРЄ, бо Асамблея не підтверджувала їхні повноваження. Отже, це був приватний візит Анрамонта з його російськими друзями? Маємо отримати офіційну відповідь ПАРЄ", - наголосила вона.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...