Агресор, а не третя сторона: Турчинов попередив про серйозну загрозу з боку Росії

"Росія щодня прицільно обстрілює українські позиції, при цьому використовує нову зброю і відпрацьовує нові прийоми ведення бою, повністю ігноруючи базові позиції Мінських угод" - наголосив секретар РНБО.

Олександр Турчинов. Фото:newspravda.com

Постійні провокації з боку терористів і Росії, яка їх підтримує, можуть перерости в повномасштабні військові дії. Про це секретар РНБО Олександр Турчинов заявив під час зустрічі з головою сейму Литви Лоретою Граужінене, передають Патріоти України з посиланням на прес-службу ради.

"Ми бачимо, як Росія щодня прицільно обстрілює українські позиції, при цьому використовує нову зброю і відпрацьовує нові прийоми ведення бою, повністю ігноруючи базові позиції Мінських угод ... Ми щодня втрачаємо убитими і пораненими наших захисників ... Тенденції, які спостерігаються в травні, "можуть перерости в повномасштабні військові дії", - сказав Турчинов і додав, що Росія є агресором, а не третьою стороною.

"Тому ми змушені готуватися до адекватної відповіді на дії Росії. Сподіваємося, що наші стратегічні партнери не будуть тільки спостерігати за загостренням ситуації", - додав він.

Турчинов нагадав, що оскільки українська армія повинна стримувати Росію, країні конче необхідна військово-технічна допомога з боку Заходу. Представник Литви у свою чергу зазначила, що її країна завжди буде другом України.

"Впевнена, що Україна з честю пройде всі випробування на шляху до Європи", - сказала вона.

Є важливий момент: Командир пояснив, чим замінити демобілізацію в Україні, і чому вона не потрібна до завершення війни

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр" полковник Павло Паліса виступив проти демобілізації до кінця війни. Військовий вважає, що набагато важливіше отримати можливість частіше проводити ротації для відновлення боєздатності підрозділі...

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....