Агресор готовий йти до кінця: У НАТО заявили про готовність Росії застосувати військову силу

В НАТО стурбовані використанням РФ військових можливостей для залякування сусідніх країн та зміни кордонів у Європі.

Йєнс Столтенберг. Фото: focus.ua.

Росія несе відповідальність за агресивні дії в Україні і готова застосовувати військову силу. Про це заявив Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг, передають Патріоти України з посиланням на Еспресо ТБ.

"Ми не бачимо будь-якої неминучої загрози проти країн-членів НАТО, включаючи союзників на сході. Але що ми бачимо – це більш агресивну Росію, яка несе відповідальність за агресивні дії в Україні та готова застосовувати військову силу", - наголосив глава Альянсу. Він підкреслив, що в НАТО стурбовані використанням РФ військових можливостей для залякування сусідніх країн, зміни кордонів у Європі, анексії Криму, дестабілізації Східної України та утримання військ в Грузії та Молдові.

"Це звісно викликає у нас занепокоєння, і ми маємо дати відповідь цьому", - наголосив Столтенберг. При цьому генсек НАТО додав, що має на увазі не тільки США, які беруть найбільш активну роль у протистоянні російській агресії, але й усіх членів Альянсу.

Столтенберг підкреслив, що НАТО уже доклав серйозних зусиль на цьому напрямі. "Минулого року, коли я був у Вашингтоні, я говорив про дестабілізуючу поведінку Росії, нарощування нею військового потенціалу та агресії проти України… Але з того часу ми досягли суттєвого прогресу", - заявив Столтенберг. Генсек зауважив, що НАТО не шукає конфронтації з Москвою та розраховує на ведення конструктивного діалогу.

"Довгий Нептун" у дії: Україна у 10 разів наростила виробництво ракети, яка стала фатальною для ЧФ РФ

середа, 24 квітень 2024, 9:55

"Нептун" став улюбленою ракетою України для знищення Чорноморського флоту Росії. Все більше і більше таких ракет сходить з виробничої лінії. Як йдеться у матеріалі Forbes, зустріч "Нептуна" з багатьома російськими суднами закінчилася фатально для ворож...

"Кращі" кадри: Окупанти призначають директорами навчальних закладів лаборантів і двірників, - ЦНС

середа, 24 квітень 2024, 9:52

У зв'язку з дефіцитом педагогічних працівників на окупованих територіях, загарбники призначають директорами навчальних закладів лаборантів і двірників, передають Патріоти України з посиланням на Центр національного спротиву (ЦНС). Зазначається, що поп...