​Акценти мають бути виваженими: Чому не можна відмовлятися від силового повернення Криму, - політолог

Роблячи занадто пацифістичні заяви спікери української держави, тим самим обмежують її суверенне право. Це також посилює пасивну складову «стурбованості» світового товариства, коли консервація проблеми на десятиріччя більш до вподоби колективному егоїзму.

Петро Олещук

З цього приводу Патріоти України пропонують ознайомитися з розмірковуваннями політолога Петра Олещука.

Ряд офіційних посадовців України поспішили зробити заяви, що Україна не буде за будь-яких обставин повертати Крим силовим шляхом.

Наприклад, от що сказав Тандіт: "Україна не захоплює і не повертає силоміць свою територію, і не буде цього робити".

Зрозуміло чого вони це зробили - бояться, що Росія може використати ситуацію для "захисту своїх національних інтересів", тобто для атаки на Україну.

Але все одно ці заяви - необачні.

Адже якщо ми беззаперечно говоримо про неможливість силового повернення Криму - ми визнаємо його окупацію de facto.
Якщо Крим - це Україна, то ми не можемо обмежувати свої суверенні права. У тому числі і на відновлення територіальної цілісності.
Якщо ми "за жодних обставин не будемо відновлювати суверенітет силовими методами" - ми офіційно відмовляємось від частини суверенних прав на Крим.

Коректніше було б сказати, що "Україна на данному етапі не розглядає силових варіантів повернення Криму".

А так можете не сумніватися, що хтось збирає всі ці "факти визнання окупації".

Щоб потім колись якійсь Трамп міг сказати, що, мовляв, Крим - не проблема США, бо Україна сама відмовилась від нього, адже: 1) не захищала його; 2) встановила економічні зв'язки з окупантами; 3) визнала фактичний кордон та встановила там прикордонний режим; 4) відмовилась від усіх засобів для його повернення.

Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...

Закон про іноагентів захищає нас від "українізацїі": Прем'єр-міністр Грузії потрапив у скандал

четвер, 18 квітень 2024, 23:54

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що основною метою скандального закону про іноагентів є «запобігання українізації». Про це повідомив мовник 1tv, передають Патріоти України. «Законопроект «Про прозорість зовнішнього впливу» насамперед сп...