"Активно просуватимемо це рішення": у Нідерландах розповіли, як голосуватимуть за асоціацію України з ЄС на референдумі

Прем'єр-міністр Голландії підкреслив, що уряд країни підтримує угоду з Україною.

Марк Рютте. Фото:ria.ru

Уряд Нідерландів планує провести кампанію на підтримку України перед проведенням запланованого на квітень референдуму щодо Угоди про асоціацію Україна-ЄС. Подібну заяву зробив голландський прем'єр-міністр Марк Рютте, повідомляють Патріоти України з посиланням на EUobserver.

На думку політика, ця угода корисна і для Європи, і для Нідерландів.

"Я буду пояснювати людям, чому ми підписали цю угоду ... ми торгова нація. Ми живемо за угодами про вільну торгівлю. Україна стане ще одним підтвердженням цього", - сказав він.

"Люди, які схильні голосувати проти, помилково думають, що це перший крок до членства України в ЄС. Однак, це не має нічого спільного з приєднанням", - додав Рютте.

Прем'єр-міністр підкреслив, що весь голландський уряд підтримує угоду з Україною.

Міністр закордонних справ Берт Кундерс вважає, що угода послужить голландським інтересам у сфері безпеки, допомагаючи стабілізувати східне сусідство ЄС, і що воно "важливе для обох наших (голландської та української) економіки".

"Ми будемо активно просувати позитивне рішення", - сказав Кундерс.

"Наше життя і серце вщент": Внаслідок атаки на Харків 4 травня зруйнований м’ясокомбінат

неділя, 5 травень 2024, 22:13

Внаслідок російського удару по Харкову 4 травня був зруйнований м’ясокомбінат М’ясний. На його сторінці в Instagram опубліковане відео пожежі та руйнувань з коментарем «наше життя і серце вщент», передають Патріоти України.

Внесений у базу РФ як "терорист-смертник": Помічник Джемілєва розповів про своє затримання в аеропорту Кишинева

неділя, 5 травень 2024, 21:58

Кримський татарин Ерол Велієв, якого 4 травня затримували в аеропорту Кишинева під час його повернення до України. Про це розповів QIRIM.Media подробиці інциденту в Молдові, передають Патріоти України. За словами Велієва, після прибуття в аеропорт він ...