"Мої думки про ЄС змінилися": Прем'єр Нідердандів пояснив, як катастрофа МН-17 на Донбасі "відкрила йому очі"

Марк Рютте наполягає на визнанні Росією відповідальності за аварію рейсу MH17, однак зазначає, що Москва продовжує відкидати докази щодо справи.

Марк Рютте. Фото:World News

Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте заявив, що змінив своє ставлення до ЄС зокрема після того, як блок єдиним фронтом почав вимагати від Росії пояснити свою причетність до збиття лайнера рейсу MH17 малайзійських авіаліній на сході України. Про це передає NOS.nl, зазначають Патріоти України.

"Мої думки про Європейський Союз змінилися, коли ми побачили, що таке міжнародна солідарність і який політичний тиск вона може здійснювати. Ми прийняли рішення вимагати від Росії відзвітувати за її роль в цій драмі", - сказав Рютте.

Прем'єр згадав цитату британського діяча Вінстона Черчілля, коли говорив про зміну свого ставлення до ЄС: "Політик мусить вміти передбачити, що відбудеться завтра, а потім пояснити, чому цього не сталося".

Рютте наполягає на визнанні Росією відповідальності за аварію рейсу MH17, однак зазначає, що Москва продовжує відкидати докази щодо справи.

Міжнародна Спільна слідча група з розслідування збиття малайзійського "Боїнга" оголосила, що той був збитий зенітно-ракетним комплексом "Бук" з 53-ї бригади ППО ЗС РФ, що базується в російському місті Курськ. Нідерланди й Австралія поклали на РФ відповідальність за катастрофу МН17.

В результаті аварії рейсу MH17, що летів з Амстердама в Куала-Лумпур, загинули 298 осіб, більшість - громадяни Нідерландів.

Рейтинги не суттєво: "Якщо не буде телемарафону, то виникне медіахаос", - радник Єрмака Лещенко вимагає СБУ розібратись з критиками медіапроекту ОП

вівторок, 30 квітень 2024, 0:52

Скандальний діяч запевняє, що всі хто критикує інформаційну політику його з Єрмаком медійного дітища або російські запроданці, або корисні ідіоти Кремля. Радник глави Офісу Президента Сергій Лещенко, екс-нардеп та ситуативний залізничник запевняє, що б...

Бронетехніка та боєприпаси: Німеччина передала нову партію військової допомоги ЗСУ

вівторок, 30 квітень 2024, 0:15

Німеччина відзвітувала щодо нового пакета військової допомоги для України, до якого увійшли додаткові засоби протиповітряної оборони, снаряди й бронетехніка. Про це повідомляється на офіційному сайті німецького уряду в понеділок, 29 квітня. До списку у...