Алаверди: В Кремлі придумали, чим відповісти США на вислання російських дипломатів і арешт власності

Лавров запропонував Путіну відповісти Америці дзеркальними заходами.

В.Путін і С.Лавров. Фото: Укрінформ.

Росія планує вислати близько 30 американських дипломатів і накласти арешт на кілька об'єктів власності США в країні. Про це повідомляє російське видання Известия, посилаючись на джерела в МЗС РФ, передають Патріоти України.

За інформацією ЗМІ, до таких заходів російську сторону підштовхнуло рішення Вашингтона не повертати посольську власність, що знаходиться під арештом з грудня 2016 року.
Це питання також залишилося невирішеним за підсумками минулої першої зустрічі президента Росії Володимира Путіна і президента США Дональда Трампа.
Після минулих переговорів лідерів двох країн на саміті G20, де тема дипломатичної власності також піднімалася, стало ясно, що США не надали будь-якого плану по врегулюванню кризи, що склалася. У цих умовах, зазначають джерела видання, РФ змушена відповісти дзеркально - вислати близько 30 працюючих в Росії американських дипломатів і ввести відповідні санкції щодо власності США в РФ. При цьому в Москві відзначають, що не хотіли б застосовувати подібні заходи, але залишити без відповіді ворожі дії Вашингтона також не можуть.
«Є попередня домовленість про проведення зустрічі в Санкт-Петербурзі заступника міністра закордонних справ Росії Сергія Рябкова і першого заступника держсекретаря США Томаса Шеннона. Якщо і там компроміс не буде знайдений, нам доведеться піти на подібні заходи», - прокоментував ситуацію представник російського МЗС.
Нагадаємо, внаслідок дзеркальних заходів під арешт можуть потрапити дача в Срібному бору і складське приміщення в Москві, що належать США, тоді як резиденція посла США в Спасо-Хаусі і посольська англо-американська школа в Санкт-Петербурзі не будуть зачеплені.

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...