Але сама зганьбилась: Росія намагалася зірвати засідання РБ ООН щодо Криму

Однак провокації не вийшло і представники Кремля вирішили і зовсім не приходити на засідання.

Ілюстрація: ЖЖРосійській делегації не вдалося зірвати засідання Ради Безпеки ООН у форматі Appia, присвячене проблемі дотримання прав людини в Криму. Про це заявив постійний представник України при ООН Володимир Єльченко, повідомляють Патріоти України.

"Незважаючи на всі спроби російської делегації в ООН відмовити інші делегації від участі в засіданні, це не принесло результату. Сама російська делегація не прийшла на цю зустріч, що було дивно для мене", – розповів Єльченко на брифінгу в Нью-Йорку після завершення засідання."А сьогоднішній візит президента Росії Путіна в Крим – це дуже дивний спосіб відзначати другу річницю анексії".

Єльченко також повідомив, що на засіданні були присутні 11 з 15 членів Радбезу ООН. Були відсутні представники Росії, Китаю, Анголи і Венесуели. За словами Єльченка, під час засідання, говорили, зокрема, про неможливість проживати в Криму при відсутності російського паспорта. За його словами, головний сигнал з цієї зустрічі – в України є високий рівень підтримки з боку міжнародного співтовариства позиції про незаконність анексії Криму.

"Мені достеменно відомо": Цимбалюк розповів, навіщо Навальний повернувся до Росії

понеділок, 29 квітень 2024, 12:30

Російський опозиціонер Олексій Навальний повертався в Москву із упевненістю в тому, що росіяни на руках понесуть його до Кремля. Таку заяву в інтерв’ю "Главкому" зробив журналіст Роман Цимбалюк, передають Патріоти України. Журналіст додав, що раніше вв...

Вогонь не припиняється: Недзельський пояснив, чому Росія посилила наступ на Часів Яр

понеділок, 29 квітень 2024, 12:24

Окупаційна армія РФ суттєво посилила наступ на місто Часів Яр у Донецькій області. Путінські загарбники знищують населений пункт керованими авіабомбами, тож українським захисникам доводиться дуже важко на цій ділянці фронту, передають Патріоти України....