"Andrej do Кrimu": У Празі тисячі людей вимагають відставки прем'єра Чехії (фото)

Бабіш-молодший разом із батьком та кількома іншими членами родини фігурують у так званій справі "Гнізда лелеки" щодо махінацій із коштами ЄС.
Мітинг у центрі Праги. Фото: Novinky.

У центрі Праги в четвер увечері зібралися тисячі людей, які вимагають відставки прем'єр-міністра Андрея Бабіша через скандал із його сином. Про це повідомляє Novinky, передають Патріоти України.

Люди тримають плакати із написами "Andrej do krimu" (гра слів – заклик до кримінальної відповідальності і натяк на скандал із перебуванням Бабіша-молодшого в Криму). На одному з плакатів розміщена фотографія лікарки Діти Протопопової, яка визнала Бабіша-молодшого психічнохворим, а відтак його не можна було судити у так званій справі "Гнізда лелеки" щодо махінацій із коштами ЄС. На плакаті є напис: "Заспокою вашу дитину. Я гарантую вам!".

Демонстрація під назвою "Ми вимагаємо відставки Андрея Бабіша" запланована на Вацлавській площі до 10 години вечора. Нагадаємо, Сенат Чехії у четвер прийняв резолюцію з закликом до прем’єр-міністра Андрея Бабіша піти у відставку.

Андрей Бабіш-молодший у інтерв’ю журналістам заявив: минулого року батько розпорядився насильно вивезти його в Крим, щоб сховати від корупційного розслідування. Син прем'єра звернувся в поліцію і заявив, що його викрали.

Спершу Бабіш заперечував слова сина, кажучи, що той психічнохворий. Але потім визнав, що син таки був в окупованому Криму, однак заявив, що його перебування було там законним і не було викраденням.

Бабіш-молодший разом із батьком та кількома іншими членами родини фігурують у так званій справі "Гнізда лелеки" щодо махінацій із коштами ЄС. У 2008 році родина Бабіша викупила старовинний маєток, який вирішила переобладнати у люксовий конференц-центр "Гніздо лелеки". Суму реконструкції оцінили у 350 млн крон, з яких 50 млн склав грант Євросоюзу на підтримку малого бізнесу. Прем’єр-міністр відмежувався від скандалу і заявив, що "Гніздо лелеки" під час прохання про отримання гранту належало його дітям.

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...