Анексія - не фрагмент, а ціла операція: Росія за підтримки авіації готова була йти на Київ під час подій 2014 року, - Пашинський (відео)

У відповідь на російське вторгнення в Україні підняли 72-у бригаду з Білої Церкви, однак 90% техніки навіть не змогло завестися, пояснив Пашинський.

Сергій Пашинський. Фото: скрін відеоАнексія Криму була лише частиною військової операції РФ в Україні. У лютому 2014 року Росія готова була йти на Київ за підтримки авіації. Про це в ході звіту на оборонному комітеті Ради заявив глава комітету Сергій Пашинський, передають Патріоти України з посиланням на телеканал 112-Україна.

"Анексія Криму - це не був фрагмент. Це була ціла операція. Прикордонники нам доповідали, що за їх інформацією і батальйонно-тактична група, 50 танків і близько 200 БМП, БТР отримали команду за підтримки авіації йти на Київ, щоб було зрозуміло, це 3 або 3,5 години", - заявив Пашинський.

"Паралельно, ми підняли 72-у бригаду міста Білої Церкви, по бойовій тривозі. 90% техніки не залишило парків. Не завелися фізично, не було акумуляторів", - зазначив голова комітету.

"Мета цього саміту - об'єднати країни": Кулеба пояснив, чому Росію не кличуть на саміт миру

четвер, 2 травень 2024, 11:30

Голова МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що Росію не запрошено на Глобальний саміт миру, адже сідати за нею стіл переговорів немає сенсу. Від РФ неможливо буде домогтися сумлінних дій.Про це міністр сказав у інтерв'ю Foreign Policy, передають Патріоти ...

Ворога чекає лише смерть: Сирський показав відео знищення окупантів на фронті в Україні (відео)

четвер, 2 травень 2024, 11:27

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський показав відео знищення росіян на фронті в Україні, передають Патріоти України. Відео знищення ворога показав командувач Сухопутними військами Олександр Сирський. "Невпинна бойова робота Сил оборони України - вор...