Артем Ситник розповів про причину обшуків Генпрокуратурою в НАБУ

Обшуки пов'язані зі "справою цукрового прокурора" Олександра Колесника.

Ситник розповів про причини обшуку в НАБУ. Фото: dyvys.in.

Обшуки в Національному антикорупційному бюро України (НАБУ) проходять за фактом нібито незаконного прослуховування фігурантів у справі заступника прокурора Київської області Олександра Колесника. Про це РБК-Україна розповів глава НАБУ Артем Ситник, передають Патріоти України.

"Обшук проходив за фактом нібито незаконного прослуховування фігурантів у "справі цукрового прокурора" (заступника прокурора Київської області Олександра Колесника, його підозрюють у махінаціях з цукром на суму в 300 млн гривень, - ред.). Це провадження ГПУ почала у квітні 2016 року, як раз в той момент, коли в публічній площині почалися дискусії щодо того, щоб НАБУ змогло самостійно знімати інформацію з каналів зв'язку. Це провадження з самого початку незаконно зареєстровано, тому що ми самі не знімаємо інформацію, ми це робимо через СБУ", - заявив Ситник.

За його словами, представники ГПУ на чолі з керівником так званого департаменту Грановського (так неофіційно називають департамент у справах держслужби і власності ГПУ, - ред.) Володимиром Гуцуляком прийшли в НАБУ з обшуком на підставі рішення Печерського суду.

"Рішення суду було абсолютно неконкретним і невмотивованим. Це провадження я пов'язую виключно з тим, щоб не допустити позитивного голосування в Раді за цей законопроект (який дозволяє НАБУ самостійно прослуховувати чиновників, - ред.)", - зазначив глава НАБУ.

Він також заявив, що НАБУ передав співробітникам ГПУ документи, які вказують, що ті обставини, на які вони посилаються, не відповідають дійсності.

"Ми з їх керівником попили кави, і він особисто отримав цю довідку. Я вже неодноразово заявляв про те, що такі штучні провадження будуть постійно супроводжувати нашу роботу, і ми сприймаємо це як опір нашій роботі. Але це ще один аргумент на користь того, що нам потрібно надати можливість самостійно знімати інформацію з каналів зв'язку, - сказав Ситник. - Ми очікуємо подальшого опору нашій роботі, але ми до нього готові. Нас це не зупинить. Ми і САП будемо продовжувати слідство у справі цукрового прокурора".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що причиною обшуків в НАБ є розслідування справи про незаконне прослуховування телефонних розмов.

"Росіяни свідомо намагалися вбити якомога більше людей": Генпрокурор показав момент удару по Одесі ракетою із касетним боєзарядом (відео)

вівторок, 30 квітень 2024, 13:06

Генеральний прокурор Андрій Костін показав момент удару по Одесі російською балістичною ракетою Іскандер із касетним боєзарядом. Відповідне відео він опублікував у Facebook, передають Патріоти України. Він зазначив, що країна-агресор Росія цинічно нехт...

"Багато в чому Путін прискорив велику кількість тих подій, яким він намагався запобігти", - Блінкен

вівторок, 30 квітень 2024, 11:59

Росія переорієнтувала економіку на воєнні рейки, але це не принесе їй довгострокового успіху. Про це держсекретар США Ентоні Блінкен сказав на спеціальній зустрічі Всесвітнього економічного форуму "Глобальна співпраця, зростання та енергія для розвитку...