АТО в Казахстані: Назарбаєв розповів, хто стоїть за боями в Актобе

По всьому периметру зовнішніх кордонів РФ спалахують АТО. Цікаво, а коли підійде до кордону з Китаєм, що буде?

У Казахстані скоєно напади на збройові магазини і військову частину. Фото: unian.netЯк повідомила прес-служба президента Казахстану Нурсултана Назарбаєва, на засіданні ради безпеки в п'ятницю, 10 червня, він зробив заяву про те, що теракт в Актобе організували послідовники течії салафізм, передають Патріоти України.

"Ми вже знаємо, що це була терористична вилазка групи послідовників нетрадиційної релігійної течії салафізм, - сказав Назарбаєв. - Забезпечуючи в республіці свободу віросповідання, ми в той же час маємо намір давати рішучу відсіч усім, хто, прикриваючись релігійними гаслами, буде розхитувати ситуацію в країні", - заявив він далі.

Нагадаємо, 5 червня група релігійних радикалів в Актобе напала на два збройових магазина і військову частину. В результаті загинули семеро людей, з них троє військовослужбовців і четверо цивільних. Тоді ж було знищено 13 злочинців, дев'ять затримані, шестеро були оголошені в розшук. У п'ятницю спецслужби Казахстану заявили про знищення ще п'яти екстремістів.

"Пілот відчув себе безстрашним": Речник Повітряних сил ЗСУ прокоментував знищення Су-25 окупантів

неділя, 5 травень 2024, 15:20

Що більше в сил оборони України буде різних засобів протиповітряної оборони, то більших втрат зазнватиме авіація окупантів. Про це, коментуючи знищення після тривалої паузи російського літака Су-25, розповів 5 травня речник ПС ЗСУ Ілля Євлаш в ефірі те...

У Великдень окупанти вдарили по центральній частині Харкова

неділя, 5 травень 2024, 14:54

У неділю, 5 травня, армія РФ обстріляла Шевченківський район Харкова. Наразі відомо про щонайменше двох поранених. Про обстріл міста у своєму Telegram повідомив мер міста Ігор Терехов, передають Патріоти України. За його словами, армія РФ вдарила по жи...