Аваков "рве і мече" через суд над Мартиненком

На засіданні суду була присутня ледь не вся фракція "Народного фронту".

Арсен Аваков. Фото:www.unian.net

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков назвав суд над колишнім народним депутатом від "Народного фронту" Миколою Мартиненком під керівництвом судді Олександра Бобровников "профанацією". Про це він написав у своєму Twitter, зазначають Патріоти України.

"Справедливий суд в руках судді Бобровник - це нонсенс і профанація. Неупередженість і незалежність судді в резонансній справі вкрай важлива!" - написав Аваков.

Сьогодні на засіданні Солом'янського суду повинні були обрати запобіжний захід Мартиненку. Захист Мартиненка вже заявив про відвід судді Бобровнику.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура вимагає заарештувати його на 60 діб з альтернативою застави в 300 млн грн.

За словами глави Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького, Мартиненку загрожує до 12 років позбавлення волі.

Як відомо, Мартиненка затримали ввечері 20 квітня. Йому оголосили підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації), ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Екс-нардепа підозрюють у зловживаннях при виконанні контракту купівлі-продажу уранового концентрату для ДП "СхідГЗК" через австрійську компанію-посередника Steuermann.

В той же день, 20 квітня, НАБУ у справі Мартиненка затримало першого заступника голови правління НАК "Нафтогаз України" Сергія Перелому. За версією слідства, він забезпечував координацію між компанією-посередником і ДП "СхідГЗК".

$260 млрд агресора на допомогу Україні: ЄС розробив план щодо використання доходів від заморожених активів РФ – Боррель

середа, 24 квітень 2024, 8:15

Євросоюз розробив план, який дозволить вилучити «надзвичайні доходи» від «заморожених» активів Росії та витратити їх на потреби України, каже Жозеп Боррель . Євросоюз розробив план, який дозволить вилучити «надзвичайні доходи» від заморожених актив...

У ворога за добу значно поменшало артилерії та автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 24 квітня

середа, 24 квітень 2024, 7:54

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 24.04.24 орієнтовно склали: