Авіаудари по ворогах Єврейської держави не припиняться: Ізраїль вже розробив стратегію розгрому російських С-300 у Сирії

Ізраїльські ВПС вирішили активізувати використання винищувача F-35.

Винищувач F-35i. Ілюстрація:radomirdnes.com

Сьогодні, 3 жовтня, радіостанція "Галей ЦАХАЛ" повідомила про те, що для бойових дій в небі над Сирією, країна буде використовувати винищувачі-стелс F-35i. Про це повідомляють Патріоти України.

Рішення було прийнято в зв'язку з тим, що Сирія з учорашнього вечора почала отримувати російські системи ПРО С-300, призначені для того, щоб змусити ворожі літаки - головним чином, на думку Сирії і РФ, ізраїльські, - відмовитися від нападів.

Кореспондент «Галей ЦАХАЛ» процитував джерело в ізраїльських ВПС, яке сказало, що в світлі ситуації в Сирії, Ізраїль вирішив активізувати використання винищувача F-35 в здійсненні «нальотів» на Сирію. Передбачається, що цей крок дозволить ВВС краще справлятися зі зростаючою загрозою, що виходить із цієї охопленої громадянською війною країни.

«[Завдяки цьому], наші дії будуть більш безпечними для пілотів в світлі нової реальності, яка склалася в Сирії», - сказало джерело, на яке посилається кореспондент армійської радіостанції. «Це - найдорожча зброя в світі, і це найдосконаліший літак в світі. Ізраїль заплатив 125 мільйонів [доларів] за кожен з них, а Міністерство оборони купило 50 літаків цієї моделі [F-35i], з яких вісім уже приземлилися в Ізраїлі, а прибуття 33-х очікується до 2021 року".

Як відомо, в травні цього року Ізраїль став першою країною, яка провела бойовий виліт новітнього F-35.

«Ми літаємо на F-35 по всьому Близькому Сходу, і це стало частиною нашого оперативного потенціалу», - сказав тоді командувач повітряними силами Ізраїлю генерал-майор Амікам Норкін. «Ми були першими в світі, хто атакував [ворога за допомогою] F-35, причому - двічі, на двох різних фронтах».

Джерело: 7 kanal

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...