"Автокефалія в Україні буде! І це історична новина, яка веде нас до історичної перемоги!": Клімкін прокоментував, як Гундяєв у Константинополі впіймав облизня

Очільник українського МЗС також підкреслив, що не варто забувати про те, що Росія здатна на "які-небудь підступності", тому, за його словами, потрібно особливо ретельно дбати "про захист нашої мрії".

Патріарх Кирило та патріарх Варфоломій. Фото:УНІАН

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін на тлі новин про зустріч Вселенського патріарха Варфоломія з главою Російської православної церкви (РПЦ) патріархом Кирилом у Стамбулі (Туреччина) зазначив, що Українська православна церква неодмінно отримає автокефалію. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook, передають Патріоти України.

"Вселенський патріарх повідомив співрозмовнику (патріарху Кирилу, - ред.) про те, що автокефалія в Україні буде! І це історична новина, яка веде нас до історичної перемоги!", - написав міністр.

За його словами, Україна обов'язково отримає Томос, "тому що це відповідає і канонам православ'я, і логіці історії".

Клімкін наголосив, що прагнення України отримати автокефалію і підтримка Вселенського патріарха Варфоломія "таки змусили РПЦ хоча б частково повернутися до реальності і почати діалог з Константинополем".

Водночас, очільник МЗС підкреслив, що не варто забувати про те, що Росія здатна на "які-небудь підступності", тому, за його словами, потрібно особливо ретельно дбати "про захист нашої мрії".

Як повідомлялося раніше, 31 серпня в Стамбулі відбулася зустріч вселенського патріарха Варфоломія з предстоятелем Російської православної церкви патріархом Кирилом.

Під час цієї зустрічі Варфоломій повідомив Кирила про намір дарувати українській церкві (УПЦ) автокефалію.

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...

Третя штурмова бригада ЗСУ заявила про прорив обороги противника під Авдіївкою не зважаючи на шалений опір окупантів

четвер, 28 березень 2024, 23:15

Третя окрема штурмова бригада зявила про прорив в Орлівку й інтенсивний бій у залишках селища. "Штурмова група прорвалася на вулиці селища та розпочала інтенсивний бій впритул до будинку, у якому засів противник. Ворог відстрілювався гранатами, випуска...