Автор доповіді по MH17 розповів, за що збили "Боїнг" на Донбасі

Терористи не збиралиися збивати пасажирський літак.

Уламки "Боїнга". Фото: volynpost.com


"Боїнг" MH17 на Донбасі, ймовірно, був збитий помилково - російські військові могли переплутати його з українським літаком.

Таку думку висловив в інтерв'ю УНІАН засновник експертно-журналістської групи Bellingcat Еліот Хіггінс, який досліджував обставини авіакатастрофи, передають Патріоти України.

На питання, чи є ознаки причетності до події високопоставлених російських військових, Хіггінс відповів:

"Ми тільки можемо припустити, що солдати, які перейшли кордон і збили МН-17, отримали наказ це зробити. І цей наказ повинен бути пройти через різних людей. Звідки цей наказ виходив? Я думаю, що це має бути дуже високо. Повинні бути люди різних рангів, яким було відомо, що відбувається..."

Коментуючи причини інциденту, Хіггінс заявив:

"Можливо, цілилися в українські літаки, транспортний і військовий, не розуміючи, що, насправді, це був МН-17, і його збили випадково. До цього був збитий український транспортний літак, і це була ще одна спроба повторити те ж саме".

Москва намагається тиснути на "всіх напрямках": Росія готує диверсії по всій Європі, - FT

неділя, 5 травень 2024, 17:48

Росія активно готується до проведення диверсій, зокрема, вибухів та підпалів на території Європи. При цьому, її не бентежать можливі жертви серед цивільних. Про це пише FT, передають Патріоти України. Акти саболтажу уже відбувається. Розвідки країн Євр...

"Підриваються наші бійці та техніка": Російські окупанти скаржаться на українські ДРГ, які заходять із Сумщини

неділя, 5 травень 2024, 17:43

Російські окупанти скаржаться, що українські ДРГ активізувалися з боку Сумщини і створюють проблему для їхнього особового складу та техніки. Про це розповів командир російської інженерно-саперної роти, передають Патріоти України. За його словами, украї...