"Бачив зґвалтування і мародерство", - охоронець Захарченка розповів про свою службу (відео)

Був завербован російськими спецслужбами, пройшов підготовку в диверсійному таборі, охороняв ватажка – і розчарувався в "ДНР".

Охоронець Захарченка здався українським військовим. Фото: 5.uaСлужба безпеки опублікувала відео допиту охоронця ватажка терористів ДНР Олександра Захарченко, який здався в полон українським військовим. Відео було оприлюднено на YouTube-каналі СБУ, інформують Патріоти України.

Бойовик розповів, що його завербували російські спецслужби в 2014 році. Після, за його словами, він проходив навчання в диверсійному таборі в Ростові-на-Дону, звідки його перекинули на окуповані території Донбасу.

З травня по серпень 2015 року він входив до складу особистої охорони ватажка терористів ДНР Олександра Захарченко. Найманець стверджує, що через деякий час розчарувався в ідеології терористів.

"Враховуючи масові заворушення в місті Донецьку, мародерство, безробіття, грабежі, зґвалтування ... немає заробітної плати і ця брехлива пропаганда з боку Російської Федерації, яка курирує ЛНР і ДНР, прийняв рішення здатися Україні", - повідомив бойовик.

Справа не тільки у ЗСУ: Плетенчук пояснив, чому росіяни бояться зараз використовувати Кримський міст

вівторок, 7 травень 2024, 21:02

Росіяни не використовують у повному обсязі Кримський міст для військової логістики, адже бояться, що конструкція може не витримати через пошкодження. Про це заявив начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони Півдня Дмитро Плетенчук у вівторок...

Необхідне й сучасне рішення: В Україні створили новий окремий рід військ

вівторок, 7 травень 2024, 20:29

Кабінет Міністрів підтримав проєкт указу президента України Володимира Зеленського, напрацьований Міноборони спільно з Генштабом, про створення окремого роду військ в ЗСУ – Сил безпілотних систем. Про це повідомив міністр оборони Рустем Умєров 7 травня...