Балтійські ігри: Російський Су-27 здійснив "небезпечний і непрофесійний" маневр біля літака ВПС США

Російський винищувач здійснив фігуру вищого пілотажу "бочка" приблизно в 30 метрах від американського літака.

Російський винищувач познущався над спантеличеним американцем. Фото: youtube.com.

Російський Су-27 здійснив небезпечний маневр біля американського літака-розвідника у міжнародному повітряному просторі над Балтійським морем. Про це заявили два представника Міністерства оборони США, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

За словами співрозмовника телекомпанії, російський винищувач здійснив фігуру вищого пілотажу "бочка" (переворот щодо поздовжньої осі на 360 градусів) приблизно в 30 метрах від американського літака.

Як повідомляє Reuters, офіційний представник Пентагону Білл Урбан назвав дії російського пілота "небезпечними і непрофесійними". За його словами, вони могли призвести до непотрібної ескалації між країнами.

"Цей небезпечний і непрофесійний повітряний перехоплення може завдати серйозної шкоди і травми всім екіпажам, залучених в інцидент", - сказав Урбан.

"Що ще більш важливо, небезпечні і непрофесійні дії одного пілота можуть стати причиною непотрібної ескалації напруженості між двома країнами", - додав він. Урбан зазначив, що це не перший такий випадок за останній рік і США "дуже стурбовані" подібною поведінкою.

У свою чергу голова комітету Держдуми з оборони, екс-командувач Чорноморським флотом Росії адмірал Володимир Комоєдов заявив, що фігура вищого пілотажу "бочка", яку, за даними CNN, зробив російський винищувач Су-27 поблизу американського літака над Балтикою, не є небезпечним маневром, передає "Інтерфакс".

"Це не піке і не імітація атаки, тому все в порядку. Це не небезпечний маневр", - сказав він.

На думку екс-командувача ЧФ, США самі провокують російських військових, направляючи літаки і кораблі до російських кордонів.

"Навіщо вони сюди летять і провокують Росію на якісь дії? Я хочу сказати: хлопці, давайте жити дружно, не провокуйте Росію на дії, які ви самі потім будете обговорювати в пресі", - сказав Комоєдов.

Нагадаємо, раніше США заявили про проліт російського Су-24 над есмінцем "Дональд Кук".

"Військові туди ніколи не приходять": The Guardian дізнався, де в Києві ховаються від мобілізації

субота, 4 травень 2024, 14:47

Триває мобілізація в Україні, і в Києві є "острівець виживання" - житловий комплекс у заможному районі Києва, який не відвідують військові. Ухилянтів легше зловити у більш бідних районах, розповів 36-річний ІТ-менеджер Олександр, який спеціально переїх...

США нададуть Україні авіабомби, що самостійно наводитимуться на глушники GPS

субота, 4 травень 2024, 14:33

Пентагон уклав контракт з компанією Scientific Applications and Research Associates (SARA) на суму 23,5 мільйона доларів, який передбачає придбання сенсорів для пошуку засобів радіоелектронної боротьби Home-on GPS та інтеграцію голівок самонаведення зб...