"Беги, кролик, беги": В НАБУ анонсували оголошення підозр причетним до будівництва проекту "Стіна"

Голова НАБУ Артем Ситник повідомив, що незабаром будуть вручені підозри в нецільовому використанні коштів певному колу осіб.

"Європейський вал" - дітище Арсенія Яценюка. Фото: Слово і Діло.

Національне антикорупційне бюро (НАБУ) наблизилося до оголошення про підозру певному колу осіб у справі про нецільове використання коштів під час реалізації проекту "Стіна" в Харківській області. Про це під час прес-конференції в Києві повідомив голова НАБУ Артем Ситник, передають Патріоти України з посиланням на УНІАН.

"Є напрацювання, багато роботи зроблено, і ми рухаємося до перших підозрюваних", - сказав він.

Нагадаємо, проект "Стіна" був затверджений Кабінетом міністрів України від 5 вересня 2014 року як одностороння ініціатива українського керівництва щодо обладнання кордону з Росією. Пізніше проект отримав назву "Європейський вал". На реалізацію проекту передбачалося витратити близько 4 млрд грн.

У липні 2016 року група народних депутатів направила звернення керівникам НАБУ, Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, Служби безпеки та Міноборони з вимогою провести ретельну перевірку будівництва "Стіни".

У жовтні Ситник заявив, що НАБУ встановило, що з "Європейським валом" "не все гладко". У листопаді Спеціалізована антикорупційна прокуратура зареєструвала кримінальне провадження з приводу порушень при реалізації проекту.

Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...

Закон про іноагентів захищає нас від "українізацїі": Прем'єр-міністр Грузії потрапив у скандал

четвер, 18 квітень 2024, 23:54

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що основною метою скандального закону про іноагентів є «запобігання українізації». Про це повідомив мовник 1tv, передають Патріоти України. «Законопроект «Про прозорість зовнішнього впливу» насамперед сп...