​Беруть на "слабо": Москва вже погрожує Україні ракетним ударом, через військові навчання навколо Криму - Міноборони

Битва за Крим набула новий, багато ким неочікуваний "фронт". Україна використовує своє суверенне право, закриваючі міжнародно визнані територіальні води для військових навчань, а у окупатів паніка через такий "сюрприз" від Києва.

У разі проведення Україною ракетних стрільб в районі російсько-українського кордону в Криму Росія погрожує Києву у відповідь ракетним ударом. Це випливає з листа Міністерства оборони РФ, адресованого військовому атташату у складі посольства України в РФ, повідомляють Патріоти України з посиланням на DT.UA та джерела видання у Міноборони України.

В листі, датованому 26 листопада, зокрема, йдеться про те, що якщо Україна проведе подібні стрільби, то російська сторона, по-перше, буде збивати українські ракети. По-друге, завдасть удар по українських пускових установках.

Як відомо, Міноборони РФ в п'ятницю запросило аташе з питань оборони при посольстві України в РФ для вручення військово-дипломатичної ноти у зв'язку з планами України провести ракетні стрільби поруч з Кримом.

"У переданому йому (аташе з питань оборони) документі висловлено протест Міноборони Росії в зв'язку з введенням українською стороною незаконних обмежень на використання 1 і 2 грудня 2016 року повітряного простору над акваторією Чорного моря на захід від узбережжя Кримського півострова для проведення ракетних стрільб", - сказали в військовому відомстві РФ.

У відповідь секретар РНБО Олександр Турчинов попросив РФ не панікувати через ракетні випробовування України.

Він наголосив, що ракетні випробування Україна проводитиме згідно з всіма міжнародними зобов'язаннями та договорами у своєму суверенному повітряному просторі.

Варто зазначити, що на думку експертів дії України у цьому сенсі є продуманими, проведення навчань ЗСУ поблизу Криму може стати ключем до деокупації півострова. Наразі це може стати першим кроком до військової блокади Криму. І це не можуть не розуміту у Москві.

"Асоціації пацієнтів із психічними розладами вас не вистачає": Безугла показала свою повістку

четвер, 18 квітень 2024, 23:14

Одіозна нардепка Мар'яна Безугла продовжує виводити користувачів на емоції. Так, вона показала свою повістку. Про це народна депутатка Мар'яна Безугла написала на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України. "Знайшла свою повістку", – написал...

"Відкрию невеличку таємницю": Кулеба заявив, що Нідерланди не єдині, хто зараз готовий купити Patriot для України

четвер, 18 квітень 2024, 22:44

Нідерланди не єдині, хто готовий просто зараз викупити батарею ППО Patriot для подальшої передачі Україні. Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України. . «Відкрию невеличк...