"Без родины, без флага": Бойовики "ЛДНР" скаржаться, що їх в Росії за людей не вважають

"Відпускники" і "добровольці" Путіна розповіли, як їх зневажають в РФ: відмовляють в російському громадянстві, заарештовують і відсилають в Україну, відмовляють в роботі, а деякі взагалі - о боги! - руки "хероям" не подають.

Сергій Миронов провів зустріч з "друзями" з "ЛДНР". Фото: bbc.com.

Обговорювані в пабліках в соціальних мережах заяви "відпускників" і "добровольців" про погіршення ставлення до них в Росії довгий час окупанти називали провокацією української сторони. Поборники "русского мира" хизувалися "братством" з РФ і безапеляційно заявляли, що такого бути не може. Але на нещодавній зустрічі бойовиків "ЛДНР" з головою однієї з думських партій Сергієм Мироновим ця проблема стала надбанням суспільства, повідомляють Патріоти України з посиланням на ВВС.

Учасники бандформувань відкрито визнали, що не розуміють, як їм жити далі: в РФ вони виявилися нікому не потрібні. За останній рік в Росії до них стали ставитися значно гірше, деякі навіть не подають руки колишнім друзям.

Так, за словами командира загону "Одеса" Олексія Фоміна, найманці з України, котрі переїхали в РФ, не можуть отримати громадянство: служби навмисне затягують процес, вимагаючи хабара. Були випадки арешту бойовиків і видачі їх Україні.

Ще один "відпускник" поскаржився, що в "ЛНР" "дуже погане постачання" - люди буквально голодують.

"Є момент у тих, хто з паспортами. З тризубом. Вони зараз працюють тут. І поряд працюють хлопці з України, зі Львівської, Волинської областей, і ті безпосередньо до дільничних підходили і просили, щоб вони вплинули. І дільничні підходили і говорили: хлопці, вам тут працювати не дано, тут інші працюють ", - скаржиться Артур Хайруллін з позивним" Фаза ".

За словами бойовиків, ще рік тому з ними на вулицях віталися знайомі, зараз проходять повз, навіть не звертаючи уваги. Це відчувається повсюдно в Росії.

До слова, екс-ватажок "ДНР" Ігор Стрєлков-Гіркін неодноразово заявляв, що Кремль узяв курс на "злив" "народних республік" в Донбасі. По ТБ стали в рази менше транслювати репортажі з війни, переключивши увагу росіян на інші проблеми. Більш того, він звинуватив Путіна в позерстві і малодушності.

Перші дві термінові партії вже прибули: ЗМІ дізнались, коли в Україну надійде зброя з великого пакету допомоги США, який завдасть нищівного удару по планам Кремля на перемогу

субота, 4 травень 2024, 1:45

Йдеться про артилерію, бронетехніку, системи ППО, катери та іншу громіздку техніку та засоби з оголошених пакетів допомоги США та Європи, складні та чутливі в транспортуванні. Перші партії зброї з нового пакету допомоги США надійшли до України наприкін...

"До Великодня готувалися. Вікна мили": Безугла знову обурена роботою комітету, у соцмережі відреагували

п’ятниця, 3 травень 2024, 23:54

“За весь тиждень Комітет ВРУ з питань національної безпеки, оборони та розвідки не провів жодного засідання, жодного заходу, жодної міжнародної зустрічі, жодного спільного виїзду. Жодної активності не було. Тільки тиша і пусті коридори. Що це?” – напис...